Sindikalni povjerenik “Preporoda”: “Preporod” je protuhrvatski

Kad se neki anonimac na internetu razbacuje raznim bizarnim i ekstremnim izjavama, to je redovno stanje stvari. S druge strane, kad osoba koje je izabrana na neku donekle javnu dužnost – recimo, sindikalni povjerenik u školi – radi to isto, onda to postane slučaj na koji vrijedi obratiti pažnju. Međutim, kad ista takva polujavna osoba – dakle, izabrani školski sindikalni povjerenik – u svojim bizarnim i ekstremnim izjavama bez vidljivog razloga javno udari po vlastitom sindikatu u koji je tek nedavno ušao i to vukući za sobom popriličnu prtljagu, onda sve skupa postaje cirkus na koji ipak vrijedi ukazati, bez obzira na sav kaos i posvemašnjem luna-park u koji se proteklih mjeseci i godina pretvorila Hrvatska.

Tako je g. Frano Cebalo, prof., novopečeni sindikalni povjerenik “Preporoda” iz jedne južne otočne škole koji je nedavno prebjegao iz Sindikata hrvatskih učitelja, najprije ušao u poprilično žestok verbalni sukob s kolumnistom portala “Nastavnici.org” nakon čega mu je, zbog iznimno niske razine komunikacije, isključena daljnja mogućnost komentiranja. Nakon toga je, uredno potpisan imenom i prezimenom na jednom drugom portalu, čija se djelatnost vrti oko raskrinkavanja “jugonostalgičarskih predatora” i borbe protiv “iskorjenjivanja Hrvata”, osjetio potrebu olakšati dušu. No, ono što je zanimljivo je da je Cebalo, uz nas, potpuno neizazvano spomenuo i vlastiti (novi) sindikat u zanimljivom svjetlu koji, složit će se svi normalni, više govori o njemu nego o sindikatu.

Tako je g. Cebalo, prof., s neba pa u rebra, na raspravi koja s time nema nikakve veze, najprije spomenuo svoje protjerivanje, a onda, u sljedećem komentaru, ustvrdio da su naš portal, ali i sindikat “Preporod”, “protiv Hrvatske” (kontekst nam nije jasan, kao, vjerojatno, ni ikome drugome). Nakon nekoliko odgovora “istomišljenika” zaključio je da je “vrijeme za ofenzivu i deratizaciju”.

Nećemo pokušavati analizirati tok svijesti koji je doveo do svega ovoga. Također, nećemo se uplitati u interne odnose u sindikatu koji smatramo kvalitetnim i profesionalnim i koji sasvim sigurno ne može utjecati na ispade i ekscese svojih članova, niti išta sugerirati osobama koje su izabrale g. Cebala za svog povjerenika. Svatko je odgovoran za svoje postupke, greške se događaju, a nitko nije savršen. Na nama je da informiramo i ukažemo, a ljudi koji mogu donositi odluke neka ih donesu i nakon toga žive s tim. Mi smo svoje obavili i time smo, potpuno iskreno, zadovoljni.

1 Comment

  1. Vrlo zanimljivo – naprosto se nameće pitanje što rodoljubni povjerenik radi u protuhrvatskom sindikatu?
    No, dobro – “povjerenik” je iskazao svoje mišljenje o sindikatu. Ostaje za vidjeti kakvo je mišljenje sindikata o ovakvom “povjereniku”!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!