Rektor Boras nije znao odgonetnuti zadatak za prvašiće

(tportal.hr) Zahtjevan ispit znanja za prvašiće, o kojem bruji cijela Hrvatska nakon što ga je jedna ogorčena mama objavila na Facebooku, bio je izazov i za rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa. Novinari su ga upitali može li on odgovoriti na postavljenu zagonetku, na što je rektor odvratio: ‘Ako sam dovoljno pametan, možda’, javlja N1. Zagonetka glasi: ‘Sedmero njih u krug se vrte, jedan drugog prate i opet se na početak vrate’.

‘Uvijek imam asocijaciju da se vrte sedam palčića. Sedam ovih ili onih, to je uvijek prva dječja asocijacija’, odgovorio je Boras, no bio je u krivu.

Riječ je o sedam dana u tjednu i većina prvašića dobila je ocjenu jedan iz tog testa, izvještava N1.

‘To je potpuno krivo. To nije krug, slijed vremena nije krug. Samo u Kini smatraju da je to žrvanj. Zato je zagonetka malo izokrenuta i većina djece to neće tako povezati’, kazao je Boras.

‘Zagonetke moraju biti za razvijanje kreativnosti, a ne da djecu zafrknete i onda tome date krivu ocjenu. Ako su dobili jedan, kriva je profesorica’, kazao je Boras.

1 Comment

  1. Dakako da je „kriva profesorica“! Tko bi uopće mogao biti kriv?
    Teško je uopće polemizirati u situaciji kad rektor sveučilišta misli da je kompetentan procijeniti rad učiteljice i to na temelju posta „ogorčene“ mame. Pa dragi rektore, klinci su zadatke rješavali nakon što su obradili dane u tjednu, a ne teoriju relativnosti.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!