Ministru Barišiću izglasano povjerenje, Mostovci suzdržani

(N1) Ministar obrazovanja Pavo Barišić i dalje uživa povjerenje Hrvatskog sabora. Za izglasavanje nepovjerenja glasovala su 42 zastupnika, a 72 protiv. Svi Mostovci su bili suzdržani prilikom glasanja.

U Saboru u četvrtak je trajala maratonska rasprava o zahtjevu SDP-a i HNS-a za opozivom ministra Pave Barišića. Predsjednik Vlade branio je ministra obrazovanja ispred zastupnika SDP-a i HNS-a.

5 Comments

  1. Kolega Šime je ovim komentarom,pokazao što je glavni uzrok ove afere. Isto kao što šatoraši po nalogu HDZ prosvjedovali, tako je pod vodstvom SDP i HNS, te nevladinih udruga i novinara stvorena umjetna afera-plagijator. Kao branitelj i učitelj ne želim da bilo tko sa mnom manipulira. Stoga drage kolege sada je vrijeme pregovora za novi Kolektivni ugovor. Izborimo se za veća prava , a samim time i veće dostojanstvo. Nikakvi kurikulumi bez povećavanja ulaganja u učitelje i školstvo neće popraviti stanje u školstvu.

   1. Da, jer kad netko prekrši neko pravilo, a netko upozori na to, treba obratiti pažnju na onoga tko je ukazao na kršenje, a ne na onoga tko je prekršio pravilo.

    Tako i moje mačke, kad pokažem prstom na hranu na podu više obrate pažnju na prst nego na ono što im pokazujem. Onda ja kažem: “Glupa mačko”.

    Također, to je jedan od simptoma autizma.

 1. To nagovještava da im je jasno što je učinio, ali nisu htjeli glasati za opoziv, zbog mira u Vladi. Istovremeno, nisu ga htjeli ni podržati, ne želeći se zamjerati dijelu javnosti koji je ostavku tražio.
  No, i suzdržanost je poruka premijeru. Koji vjerodostojno nastavlja dalje s devastacijom školstva.

 2. Kolega Plagijator,dostojanstvo se ne kupuje nikakvim novcem. Dostojanstvo bismo imali da je struka složno reagirala na one perverzije u Saboru i rekla što misli o plagiranju.
  Samopoštovanje je prvi uvjet poštovanja.
  No, netko tko razmišlja na relaciji naši – vaši teško da će shvatiti!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!