U Splitu učenici pretukli učiteljicu

(24 sata) Dvoje učenika u ponedjeljak ujutro napali su učiteljicu iz povijesti tijekom nastave u OŠ Dobri u središtu Splita. Izbila je tučnjava u kojoj se nije birao način, mlatili su učiteljicu rukama i nogama, a kako doznajemo, u obrani je ona i njih udarila.

Napad na učiteljicu odigrao se u režiji dvoje sedmaša, učenice i učenika, navodno od ranije poznatih po problematičnom ponašanju. Zbog svega je u školu pozvana policija. Potvrdili su da je do tučnjave došlo, no više detalja nisu željeli otkrivati jer su u akteri priče ipak maloljetnici.

Učenici sedmog razreda koji su svjedočili nemiloj sceni tijekom jutra su bili u potpunom šoku. Zbog toga su pozvani da poslijepodne u pratnji roditelja dođu u policijsku postaju kako bi se rasvijetlile okolnosti tučnjave.

– Šokirana sam kao i svi roditelji, a i naša djeca. Svi smo izvan sebe. Inače je razred vrlo miran. Očito učiteljica više nije mogla trpjeti jer, koliko znam, učenica je i ranije bila problematična. Ipak, nije trebalo doći do fizičkog obračuna i tko god u ovoj situaciji bio kriv, treba snositi posljedice. Nasilje treba sankcionirati. Ovakve stvari se ne smiju događati – kazala nam je jedna majka čije dijete ide u sedmi razred.

Ravnateljica Mirjana Dodig nije željela davati nikakve izjave dok ne obave proceduru obaveznu za ovakve krizne situacije. Zbog incidenta će se sastati školsko Vijeće za sigurnost, a kako nam je kazala, obavijestit će se i Centar za socijalnu skrb. 


– Sve ćemo obaviti po protokolu. Napadnuta učiteljica, koliko znam, ima nešto ozljeda – kratko nam je kazala ravnateljica Mirjana Dodig.

– Generalno se može reći da djeci stalno nudimo nasilne heroje i pokazujemo da je nasilje nešto dopušteno i popularno – kaže ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba, prof. Gordana Buljan Flander, ne ulazeći u konkretan slučaj.

Kaže da ne promišljaju o onome što odluče napraviti, nego žele to sprovesti u djelo sad i odmah.

3 Comments

  1. Lipo bome….. samo nastavit tako sa najvećim neradnicima u Hrvatskoj. Učitelji su za sve krivi! Ma molim vas. Što vas čudi ovakvo stanje koje je rezultat nemoralnosti našeg društva u zadnjih 25 godina.
    Čitam sinoć na slobodnoj dalmaciji kako se roditelj pobunio jer je učiteljica tobože zlostavljala učenika ostavivši ga u razredu preko velikog odmora jer se tukao s drugom djecom. Treba je odmah smijenit!
    Takva mjera je baš zlostavljanje. Nažalost dijete ima za roditelja očigledno tipičan primjer “patrijahalnog rvata” koji će pokazat selu gdje je učiteljici mjesto.
    Nažalost to je realnost, da roditelji i novinari sve više vode politiku škole.

  2. Pa ima ih pravo lupit, samoobrana .
    Živo me zanima kako bi ovu situaciju riješio prof. Žukov…. 🙂

  3. Pa dobro, do kada će se trpjeti ovakav teror. Sindikati dignite glas i tražite zaštitu svojih članova i mjere kojim bi se kontrolirala disciplina u obrazovnim ustanovama. Izgleda da se zbog ovakvih stvari ne izlazi na ulične prosvjede….

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!