Podrška kolegici iz Splita

Udruga Nastavnici organizirano oštro osuđuje svaki oblik nasilja u školama. Još oštrije osuđujemo minoriziranje napada na kolegicu u Splitu te nepostojeće reakcije ministra Šustara, ravnateljice AZOO, premijera i ravnateljice OŠ Dobri.

dosta-je-nasilja-1_thumb

10 Comments

  1. “Pravi učitelj nije onaj koji ima mnogo sljedbenika, već onaj koji stvara nove učitelje.” ♡

  2. ah.. prenaivno je od navedenih bilo što i očekivati. Što kolegica sada ima od ove podrške ? Kako joj iskazati podršku- na ovoj web stranici? Trebali bi sada svi nastavnici na ulice prosvjedovati , a također i ostali građani jer ovo ne vodi ničemu.

    1. Najdraže mi je kad ljudi govore i pišu “trebalo bi”.
      Slažem se, trebalo bi svašta, ali tko će pokrenuti akciju? Ova ih je udruga pokrenula nekoliko, ali nismo baš naišli na zastoj prometa zbog okupljenih prosvjetara.

  3. Apsolutna podrška kolegici i kritika na naše Ministarstvo koje u pravilu ne štiti učitelje već podržava roditelje i tolerira nasilje. Izmišljaju mjere zaštite koje su neprovedive zbog birokracije i potpuno neučinkovite. U konkretnom slučaju, učiteljica je napadnuta na radnom mjestu od strane maloljetnih huligana.Problem je u huliganima, a ne u učiteljici.Huligane treba sankcionirati i udaljiti iz škole. Učiteljici treba isplatiti odštetu za duševne boli.

  4. SLjedeći put kad poželite napisati “trebalo bi”, malo zastanite, pa napišite u prvom licu jednine.
    Kolegica od ovog koristi nema, ali treba se čuti da struka ne namjerava ovo prešutjeti, kad već nadležni šute.
    Udruga je od osnutka pokrenula mnogo akcija, istupala i upozoravala. I ovo je početak.
    Dosta je trebalobista.

  5. Tužiti školu treba. I prijaviti PTSP. Škola će sa svog računa isplatiti odštetu s kamatama, u zbornici će biti vrlo neugodno jer neće biti sredtava za kopiranje, nastavne materiale ili stručna usavršavanja, grijanje, higijenski pribor i vodu, ali DOSTA JE. Sigurno je ovo učenica s problemima koji se vuku odavno, stručne službe su kršile ruke, ravnateljica je gladila, a učiteljica je platila…

  6. Podrzavam peticiju! Jedini nacin je u promptnoj pomoci profesorima, vecoj angaziranosti profesora, psihologa i direktora skola. Organiziranim redovitim sastancima djece, roditelja i profesora. Podrzavam sve radionice koje se moraju organizirati u borbi protiv nasilja upotrebom filmova, knjiga, razgovorom i pricama iz stvarnog zivota!

  7. Naravno da dajem podrsku, ova danasnja djeca nemaju kucnog odgoja ni postovanja prema starijima.

  8. Podrška-apsolutno!!!
    Ovo je nedopustivo, nastavnica je tu već osuđena.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!