Ima li kraja trakavici: Prosvjetna inspekcija zabranila imenovanje Igora Friedricha za ravnatelja Ekonomske škole

(Šibenik.IN) Prosvjetna inspekcija zabranila je jučer imenovanje Igora Friedricha za ravnatelja Ekonomske škole Šibenik zbog proceduralne pogreške Školskog odbora koji nije prihvatio valjanu kandidaturu Nenada Belasa, bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Trogira i nekadašnjeg ravnatelja trogirske Strukovne škole.
Sadašnja v.d. ravnateljice Diana Vodanović potvrdila nam je da je Prosvjetna inspekcija donijela takvu odluku, no nije je htjela komentirati jer je izbor ravnatelja u nadležnosti Školskog odbora.

Pokušali smo doći i do komentara Igora Friedricha, kojeg je Školski odbor prije dvadesetak dana jednoglasno imenovao novim ravnateljem Ekonomske škole, a kojeg nije imenovao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar, no on nam se nije javljao na mobitel.

Podsjetimo, Belas se žalio Prosvjetnoj inspekciji jer je u njegovu slučaju Školski odbor zauzeo stav da nije imao dovoljno sati u nastavi i zato nije prihvatio njegovu molbu što je, pak, opovrgnula Prosvjetna inspekcija.

Postavlja se pitanje kako je Školski odbor napravio previd i nije prihvatio valjanu kandidaturu Belasa koja je, prema odluci Prosvjetne inspekcije, bila valjana, a službenih reakcija iz Ekonomske škole zasad nema.

Na školskom odboru je, nakon novog nevjerojatnog obrata, procedura ponovnog izbora v.d. ravnatelja. Nije poznato tko će se javiti na novi natječaj i koga će Školski odbor izabrati, ali nema prepreke da to opet ne bude Igor Friedrich.

Sve u svemu, u Ekonomskoj školi nastavljena je trakavica koja je počela u siječnju ove godine kad je dvadesetak profesora Vodanović optužilo za mobbing na radnom mjestu. Situacija je svakog dana bila sve mučnija i teža, a po medijima su pljuštale razne optužbe jedne i druge strane. Situacija je prividno vraćena pod kontrolu kad je za v.d. ravnatelja izabran Igor Friedrich, no kako vidimo, i njegov izbor nije prošao bez kontroverzi.

2 Comments

  1. Zanima me tek jedna stvar, na jedno pitanje ištem odgovor – koliko u Hrvatskoj ima ravnatelja koji nisu članovi političkih stranaka?
    Kad odgovorimo na to pitanje, riješit ćemo dobar dio problema koji tište hrvatsko školstvo. Ne sve, ali dobar dio!
    Bavi li se nova Strategija ovim problemom? Naravno da ne – previše je onih kojima ovako paše!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!