GDJE SU BILI NASTAVNICI? Sin šibenskog dožupana prvašiću slomio bedrenu kost!

(Jutarnji list) Učenik sedmog razreda slomio je bedrenu kost učeniku prvog razreda nakon što je upao na teren kninske OŠ Domovinske zahvalnosti na kojem su prvašići igrali nogomet tijekom sata tjelesnog odgoja.

Strašni bolovi

Nemili događaj odigrao se u petak dok su učenici sedmih i osmih razreda uređivali školski okoliš tijekom akcije Zelena čistka 2015.

Strašna scena odigrala se kad se sedmaš izdvojio iz skupine vršnjaka i onako krupan umiješao se u nogometnu igru prvašića.

Diplomirani teolog Ivan Uzun, ravnatelj škole, tvrdi da je sedmaš naletio na dijete te da je riječ o nesretnom slučaju, no očevici govore da je do brutalnog starta došlo kad je krupni učenik krhkom dječaku pokušao oduzeti loptu. Nakon puknuća kosti prvašić je ostao ležati na betonu plačući i trpeći strašne bolove, na što su reagirali nastavnici te pozvali ekipu Hitne pomoći, nakon koje su odmah pristigli policajci, a potom i majka ozlijeđenog djeteta.

Dječak se kratko zadržao u kninskoj Općoj bolnici, nakon čega je zbog dijagnosticiranog prijeloma bedrene kosti hitno prevezen na daljnje liječenje u KBC Split, gdje je i hospitaliziran.

U nastojanju da doznamo detalje nemilog događaja kontaktirali smo tajništvo škole.

Poduzeli sve radnje

Tajnica nas je u odsutnosti ravnatelja uputila na pedagogicu Ivanu Vidović, koja nam je potom rekla da je ravnatelj škole Uzun na putu u Zagreb. Pedagogica nas je pak uputila na ravnatelja koji je jedini upućen u cijeli događaj.

– Riječ je o nesretnom slučaju u kojemu je stariji učenik nehotice naletio na dijete – rekao je kratko ravnatelj i dodao kao je sukladno protokolu za takve slučajeve poduzeo sve potrebne radnje.

Nije nam pritom objasnio kako je stariji učenik mogao završiti među prvašićima na njihov satu tjelesnog odgoja, kao i je li itko od nastavnika bio s učenicima kad se incident dogodio.

Jednako tako pitali smo ga na čemu temelji tvrdnju da je riječ o nesretnom ili nehotičnom slučaju, na što nam je rekao da on to popodne nije bio u školi, ali da ima spoznaje da se sve odigralo upravo onako kako on tvrdi te je, uz opasku kako time prejudicira rad policije, prekinuo razgovor.

Nastavak obrade

– Događaj je zabilježen u našoj dnevnoj evidenciji i službenici tijekom dana nastavljaju s obradom slučaja u cilju saznanja točnih zbivanja i okolnosti – rekla je Marica Kosor iz šibenske policije . Dodala je da će u tu svrhu istražitelji u Splitu, ako to liječnici dopuste, obaviti razgovor s ozlijeđenim dječakom.

6 Comments

  1. Pitanje treba glasiti: Tko je odgojio, odgoj je kućni, tog sedmaša?

  2. Odgojio, ili uzgojio, pitanje je sad!
    Dakako, Jutarnji ne bi bio to sto jest kad već u naslovu ne bi opleo po profesorima!
    Ravnatelj je ocito iznimno mudar covjek – nije vidio nista, ali zna sve! Narocito da laganje u ovom slucaju znaci – mandat!
    Prvas je vjerojatno osiguran – sad ćemo vidjeti vratolomije osiguravatelja ne bi li izbjegao isplatu po polici!

  3. Na portalu sibenik.in je objavljen članak koji mi zvuči vjerodostojnije. Jutarnji bez komentara.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!