USKORO BESPLATNO VOĆE ZA UČENIKE OD 1. DO 4. RAZREDA Djeca će jesti kruške, šljive, trešnje, jagode…

(Jutarnji list) Od iduće školske godine 160.000 učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola barem će jednom tjedno besplatno dobivati mandarine, jabuke, kruške, šljive, breskve, nektarine, trešnje, jagode, rajčice i mrkve.

Europski novac za voće

Riječ je o projektu “Shema školskog voća”, čiji je nositelj Ministarstvo poljoprivrede, a vrijednost mu je 1,375.000 eura.

Financiran je sredstvima proračuna EU u udjelu od 75%, dok će se 25 posto financirati iz državnog proračuna.

U projekt su uključeni Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te druge institucije.

Radionice za ravnatelje

– S ciljem uključivanja što većeg broja osnovnih škola u projekt, organizirali smo niz radionica namijenjenih ravnateljima škola i dobavljačima voća i povrća koji su izabrani temeljem natječaja – tvrde u Ministarstvu poljoprivrede. U projekt je na razini Europske Unije uključeno oko devet milijuna djece predškolskog i školskog uzrasta u 24 države članice.

4 Comments

  1. Hoće li to voće biti domaće, ekološki (donekle) uzgojeno ili neki gmo otpad ”dozrio” dobro zašprican na prekooceanskoj plovidbi na kojem će netko zaraditi dok naša plodna polja čekaju na rasprodaju EU projektorima?

  2. jedna jabuka se u intenzivnoj proizvodnji šprica u prosjeku preko 20 puta godišnje pa je to kolegice valentina ujedno i odgovor na vaše pitanje

    1. Postoji i ekološki uzgoj, biodinamički pripravci za špricanje…još uvijek gajim nadu da bi to moglo biti zdravo voće i povrće 🙂

  3. i sam imam vočnjak koji ne špricam ali djeca sigurno takve jabuke neće ni pomirisati.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!