Klis: Roditelj osnovnoškolca pretukao učiteljicu i šakom udario ravnatelja!

(Dalmacija News) Prava drama odvijala se u ponedjeljak u Osnovnoj školi Petar Kružić na Klisu! Roditelj jednog od učenika, pred šokiranim šestašima usred nastave, pretukao je nastavnicu biologije i kemije M.O. te šakom udario ravnatelja škole, N.T.!

Iz splitske policije potvrdili su nam kako se napad dogodio.

– Oko 12.40 sati zaprimili smo dojavu kako su dvije osobe napadnute od strane roditelja nekog učenika te su zatražile liječničku pomoć – kazala je za Dalmacija News Ana Čepić iz Odjela za odnose sa javnošću PU splitsko dalmatinske.

Učiteljica te ravnatelj škole su prevezeni na Odjel hitne pomoći, neslužbeno posrijedi nisu ozbiljnije povrede. U međuvremenu, uhićen je 40-godišnjak osumnjičen za napad. Obzirom kako je zadnji tjedan školske godine, zaključuju se ocjene, nije teško pretpostaviti razlog mahnitanja…

GORAN KNEZOVIĆ

3 Comments

  1. Žalosno, ali ne neočekivano!
    Kad ste zokupljeni učenicma, ispitivanjem i svim onim što nosi jedan nastavni sat sigurno se iznenadite kad vam se bez kucanja pojavi nečija mama usred sata.
    Nema veze što su primanja roditelja završila i što je to direktan pritisak ili ugrožavanje nastavnika (kao u ovom slučaju).
    Opća društvena klima je negativna prema našem poslu i pozivu, ljudi su navikli dobit milom ili silom traženo. Nitko im ne kaže da to ne ide tako,svi imaju odličan primjer stranputice pa se onda sve ovo i može desiti. Ne bi me čudilo da za neko vrijeme pročitamo u nekim novinama kako je razjareni roditelj bio u pravu jer ,…
    Lijek je jednostavan,dobar odvjetnik, odnekle već jednom treba početi.
    Kolegama želim brz oporavak!

  2. Nažalost, krivi smo sami, koliko god to teško zvučalo!
    Sami ne držimo do sebe, sami se damo gaziti i roditeljima, i ravnateljima, i učenicima. Mentalitet zbornice predpostavlja jedan veliki strah!
    Koliko učenika po Vašim školama se upućuje na ponavljanje razreda? Koliko se samo falsificira dvojki, koje ne postoje. Koliko se puta iznalaze najmaštovitija opravdanja za divljanje učenika, samo da ih se ne izbaci, ili preseli u drugu školu?! Znam da je postupak složen, ali može se. Koliko puta ste progutali ponos i principe, postupajući po onoj – ocjenjuj lijepo da bi živio lijepo?!
    I naravno – djeca vide da mogu, roditelji vide da mogu, pa koriste!
    I ja sam nedavno imao slučaj jednog pomahnitalog roditelja, koji je navalio u školu i tražio okršaj! Po kratkom postupku smo razgovor završili, a dotični je izletio van. I nema ih više, ne dolaze!
    Škole moraju dobiti zaštitare, a glede učenika – ako se ponašaš kao stoka, kao stoku ćemo te i tretirati! Garantiram poboljšanje!

  3. žukov je u pravu samo zaštitarima stvarno nije mjesto u školi. ipak ne radimo s delikventima već je ogromna većina i djece i njihovih roditelja korektna i pristojna. sve ostalo potpisujem.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!