1 Comment

  1. Iako se kao nastavnica potpuno slažem da treba uvesti učinkovite pedagoške mjere, ne mogu ni potpisati ni zagovarati ovakvu peticiju.

    Prvo, u njoj se traži od MZOS-a da obuzda roditelje. Ništa od toga. Roditelji nisu njegovi zaposlenici.

    Drugo, ja sam za zrdavstveni odgoj u školi, a ova peticija insinuira da je on protiv tradicije i kršćanskih vrijednosti. Ako roditelji žele da njihova djeca suzbijaju prirodni seksualni poriv i da ne koriste kontracepciju, njihova stvar. Republika Hrvatska je dužna svu djecu obavijestiti o svim važnim stvarima u njihovoj seksualnosti, a na djeci je da odaberu hoće li se držati svjetonazora koji im nameću roditelji ili će s više ili manje opreza postupati u prirodnim situacijama.

    Da citiram:
    “Nezadovoljni smo novim kurikulumom, izvana nametnutim direktivama i ‘progresivnim’ idejama koje ne odgovaraju našim društvenim uvjetima ni nacionalnim interesima, a moramo ih prihvatiti želimo li (?) postati ‘punopravnim članovima velike europske obitelji’.
    …. Pod parolom zaštite ljudskih prava i širenja tolerancije u naše se društvo, pa tako i u školstvo, sve agresivnije uvlače pojavnosti koje truju naše tradicionalne obiteljske, vjerske i nacionalne vrijednosti, relativizirajući sustav neosporivih univerzalnih vrijednosti uopće.”

    Ja nemam vjerske vrijednosti (i usprkos tome vrijedim), moja tradicija je biti humanist i građanin svijeta, a ljubim drugoga i kad nije dio mog nacionalnog kruga. To su univerzalne vrijednosti koje nažalost nikako da postanu dio naše svijesti.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!