Vlada demantira: bio je to privatni razgovor, a ne obraćanje prosvjetarima

Od Ivane Grljak, glasnogovornice Vlade Republike Hrvatske, dobili smo demantij na prethodni tekst Dužnosnik vlade nastavnicima: Idite u privatni sektor! koji objavljujemo u cijelosti:

U tekstu objavljenom na vašoj stranici Nastavnici.org objavili ste članak pod naslovom Dužnosnik vlade nastavnicima: Idite u privatni sektor.

U privatnoj korespondenciji s prijateljem, cijenjenim doktorom znanosti, Tomislav Korman je s osobnog profila u neformalnom komentaru objavio poruku usmjerenu isključivo svome dugogodišnjem prijatelju koju navodimo u cijelosti: “Probaj u privatni sektor!”. Poruka nije prikazana u kontekstu konverzacije niti je uzeta u obzir naknadna konverzacija iz koje je vidljivo da se radi o internom odnosu između dvojice prijatelja na Facebooku. Dakle, ne radi se o statusu niti stavu već komentaru iz kojeg je, radi ne poznavanja međusobnih odnosa, izvučen krivi zaključak. Tomislav Korman na profilima društvenim mreža ima ‘disclaimer’ odnosno tekst odricanja, koji koriste političari i ambasadori na vlastitim profilima društvenih mreža kako bi se spriječio krivi odnos spram ovakvih nesporazuma.

Stoga tvrdnje kako je komentar upućen prosvjetarima tj. nastavnicima odnosno da se radi o stavu i poruci Vlade prosvjetnim djelatnicima nisu istinite stoga Vas molimo da sukladno Zakonu o medijima objavite ispravak netočnog navoda.

2 Comments

  1. Meni je Vlada na svojem FB profilu takodjer predlozila da osnujem vlastiti d.o.o.Pogledajte moj jucerasnji post.

  2. Najgore u cijeloj priči oko online tima vlade je što te totalno ignoriraju kad god im napišeš neki dobar prijedlog, uputiš dobronamjernu kritiku ili im postaviš nezgodno (za njih) pitanje. Međutim, kada se osjete ugroženima, reagiraju trenutno. Takva online suradnja sa vladom meni ne treba. 🙁

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!