Dužnosnik vlade nastavnicima: Idite u privatni sektor!

Da se ljudi malo previše opuste kad komuniciraju preko interneta, pri čemu nešto iskrenije pokazuju što zbilja misle, pokazao je i primjer Tomislava Kormana, voditelja “Online tima Vlade RH”. Naime, nakon što se na svom Facebook profilu jedan zaposlenik sveučilišta požalio zbog smanjenja plaće, Korman je ekspresno odgovorio “Probaj privatni sektor”. Na primjedbu da je taj komentar sramotan, Korman je odgovorio da je to bio “prijateljski savjet”.

Kako javlja Josip Kličinović, po svojim riječima “ponosni nastavnik matematike koji neće prijeći u privatni sektor”, Korman je na Twitteru počeo objašnjavati kako “stavovi community managera nisu stavovi Vlade. No, kako onda protumačiti tu poruku?, pita Kličinović. “Kao prijateljski savjet? Ili kao podbadanje? Jer valjda su community manageri Vlade svjesni toga da su prosvjetari educirani za rad u prosvjeti te da je prosvjeta javni sektor, a ne privatni. Uostalom, ako voditelj online tima Vlade RH ‘prijateljski poručuje’ prosvjetarima da probaju privatni sektor, što to govori o vjeri Vlade u prosvjetu? Čeka li nas nešto još gore što još ne znamo, a oni znaju? Tko će predavati u školama ako prosvjetari poslušaju ‘prijateljski savjet’ voditelja online tima Vlade RH?

I za kraj, a vezano na komentar dotičnog da je to njegovo privatno mišljenje, a ne mišljenje Vlade RH: kad će community manageri Vlade RH naučiti da se trenutno svaka njihova izjava pomno prati i identificira sa stajalištem njihovog radnog mjesta? Podsjetimo i da je Ferdelji također iznio svoje privatno stajalište, pa je maknut s mjesta pomoćnika ministra prometa. Dakle, Kormane, puno još žganaca pojedi prije nego se odlučiš igrati CMa Vlade RH. Bar za tipkovnicom nije tako teško udahnuti 5 puta i razmisliti prije nego svojom izjavom odlučiš dodatno degradirati prosvjetu koja je i tebe educirala”, zaključuje Kličinović.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!