Ne žele si smanjiti plaće! Saborski zastupnici glasali protiv smanjenja dužnosničkih plaća!

(Index.hr) Prijedlog Hrvatskih laburista da se državnim dužnosnicima plaće smanje za 21 posto nije danas prošao u Hrvatskom saboru, baš kao ni prijedlog Jadranke Kosor (nezavisna) da se, u slučaju da neki zastupnik napusti stranku ili iz nje bude izbačen, novac koji je stranka dobila za njega mora vratiti u državni proračun.

Sabor je danas prihvatio desetak izvješća, među njima i izvješće o radu Državnog ureda za reviziju za 2013. i o obavljenim revizijama. Obavljeno je 318 revizija, od čega 269 financijskih i 49 posebnih. Revizija je dala 75 bezuvjetnih, 193 uvjetnih i jedno nepovoljno mišljenje.

Prihvaćeno je Izvješće o reviziji rada političkih stranka u 2012. – revizija je “pročešljala” 25 stranaka, za 12 dala bezuvjetna, za 13 uvjetna mišljenja. Političke stranke u 2012. ukupno su dobile 115 milijuna kuna, većinu iz državnog i proračuna jedinica lokalne samouprave.

Prihvaćeno je Izvješće o provedbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i utrošku sredstava za 2012. za potrebe manjina.

Zastupnici su dignuli ruke za izvješće o državnim potporama za 2012.

Suglasili su se s godišnjim planom statističkih aktivnosti za 2014.

Sabor je danas, uz ostalo, donio Zakon o mirovinskim osiguravajućim društvima te Zakon o inspekciji cestovnog prometa.

1 Comment

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!