Upletite se u Mrežu UNO

Udruga “Nastavnici organizirano” (alternativno: “Učitelji i nastavnici organizirano” – UNO) objavljuje osnivanje Mreže u svrhu povezivanja, prikupljanja i usaglašavanja ideja i mišljenja te usaglašavanja i koordiniranja eventualnih akcija s ciljem spašavanja ostataka obrazovnog sustava u Hrvatskoj.

Pozivano sve kolege koji se slažu s našim ciljevima (koji su dosad već nebrojeno puta proklamirani), da nam se jave.

Kako bi se uspostavila mreža, pozivamo kolege koji su zainteresirani za ulogu agenta/povjerenika/doušnika/dopisnika (titulu birate po želji) koju će preuzeti za svoju školu, to jest agenturu/podružnicu/filijalu/ispostavu/ćeliju (naziv birate po želji) Mreže UNO.

Prijava i sva ostala daljnja komunikacija ići će preko mail-adrese:

nastavnici.organizirano (at) gmail (točka) com

Zadaci agenta/povjerenika/itd. bit će sljedeći:

1. Obavještavati lokalne kolege o aktivnostima Mreže tako što će na oglasnu ploču ili srodne odgovarajuće informacijske plohe na području škole postavljati tekstove, priopćenja ili biltene iz “centrale”.

2. Prikupljati konstruktivne ideje i prijave za aktivnosti od zainteresiranih u svojoj okolici.

3. Veza između “centrale” i “baze” u slučaju potrebe za direktnom akcijom (kao u slučaju akcije “Pravilnik protiv ocjenjivanja” ili peticije za reformu sustava pedagoških mjera)

4. Povremeno poslati izvještaj/informaciju o događanjima u školi koji bi mogli biti od interesa; format i opseg izvještaja/informacije po osobnoj procjeni i dogovoru

5. Mogućnost sudjelovanja u dvostranim oblicima komunikacije s “centralom” preko foruma ili mailing liste. Forum je anoniman i registracija je automatska, iako ćemo zahtijevati da se identificirate administratorima ukoliko želite pristupiti njegovom zatvorenom dijelu.

Pravo je svakog agenta/provokatora/povjerenika/itd. da sam sebi dodijeli dodatne zadatke bilo kog oblika, a u svrhu izvršavanja zadanih ciljeva Mreže. U tom slučaju, isti će najvjerojatnije dobiti moralnu i medijsku podršku “centrale” te imati dobre šanse da u istu bude kooptiran, htio on to ili ne.