Premijer: ‘Ingrid bolje zna engleski od nekih naših profesora’

(Srednja.hr) Premijer Zoran Milanović jutrošnjom izjavom uvrijedio je mnoge profesore engleskog jezika. Naime kazao je kako njegova kolegica Ingrid Antičević Marinović, inače poznatija široj javnosti pod sintagmom ‘pipl mast trast as’ , priča bolje engleski od nekih profesora tog predmeta. Struka je premijeru prilično ironično poručila, da onda možda i ministri znaju matematiku bolje od matematičara, a povijest bolje od povjesničara.

Nakon što je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ingrid Antičević Marinović postala iznimno popularna svojim umijećem engleskog jezika, reagirao je i premijer Zoran Milanović, koji smatra da njegova kolegica Ingrid govori bolje i od nekih profesora engleskoga.

– Ingrid bolje govori nego što čita engleski. Ja to znam i kao diplomat i kao netko tko je koristio dugo engleski na jednoj vrlo sofisticiranoj razini. Govori ga bolje i od nekih profesora tog jezika koji ga govore za dva, izjavio je danas premijer Zoran Milanović.

U obranu svoje kolegice poznate pod nadimkom ‘Pipl mast trast as’ kazao je i kako način na koji je snimka njenog govora prikazana smatra oblikom mobbinga. – Ona nije savršena, ali to je znanje engleskog jezika. Ona dobro govori engleski, a uz to i talijanski, kazao je premijer ispričavši se Ingrid Antičević Marinović.

Struka je reagirala i zasmetao ih je način na koji je premijer to rekao, jer je samim time uvrijedio i profesore engleskog jezika. – Ako premijer tvrdi da profesori engleskog govori engleski lošije od Ingrid, onda treba propitati tko ih i na koji način zapošljava u školama, kazala nam je jedna diplomirana anglistica zaposlena u osnovnoj školi u okolici Zagreba.

S njom se na neki način složio i tajnik udruge ‘Nastavnici organizirano’, Dalibor Perković. – Ovo je napad i na struku. Jer nije čudo da se nastavnicima smanjuju plaće ako naš premijer to misli. Možda smatra da i ministri znaju matematiku bolje od matematičara, hrvatski bolje od profesora hrvatskog i povijest bolje od povjesničara, zaključio je Perković.

1 Comment

  1. O,Milanoviću,da profesori engleskog znaju jezik kao tvoja stranačka kolegica,ne znam tko bi joj bio prevoditelj s engleskog!Valjda je poznato da prevoditelji i sudski tumači mogu biti upravo profesori stranog(u ovom slučaju engleskog) jezika.Igrali ste se i učiteljica,a sad ste stručnjaci za cijelu prosvjetu.Zaista ste vi političari bahati, to je nečuveno!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!