Kontraevolucija se nastavlja

Imenovani su novi članovi Upravnog vijeće Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Sva imena možete pronaći ovdje, a neka imena su nadasve zanimljiva. Kako je Ivica Puljak napomenuo na Facebooku:

Ako se pitate tko je zavladao obrazovanjem, a time i budućnošću Hrvatske, evo i odgovora. Imenovani su novi članovi Nacionalnog vijeća za vanjsko vrednovanje obrazovanja, kako slijedi:

1) Mirko Ruščić, član HDZ-a iz Splita – bio izabran za člana Ekspertne radne skupine na prošlom natječaju, pa je otkriveno da nije imao uvjete te je smijenjen. Dakle, i on je nagrađen za manipuliranje natječajem kao i gospođa Buljan Culej. Štoviše, on je biolog koji se u komentarima na kurikularnu reformu borio protiv, kako on kaže, “prirodoslovnog svjetonazora”.

2) Nevenka Lončarić, predsjednica zagrebačkog ogranka HRAST-a. Dalje ne treba.
Odluke su donesene na sjednici vlade, a s obzirom da je odluka iz sektora obrazovanja, za nju je najodgovornija ministrica. Koja je jučer branila imenovanje gospođe Buljan Culej u Posebno STRUČNO povjerenstvo za provedbu strategije (ovo stručno je naglašeno, jer ga vodi najveći stručnjak za obrazovanje i znanost u galaksiji, premijer Andrej Plenković).

Usput, znam da barem jednu kandidatkinju koja je svjetlosnim godinama bila bolja od ovih koji su izabrani.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!