Održan roditeljski sastanak, neki roditelji bi kaznili dijete koje je snimilo vjeroučitelja

(Index.hr) U zagrebačkoj Osnovnoj školi Matije Gupca jučer je zbog slučaja mahnitanja vjeroučitelja Krešimira Bagarića, ali i zbog prijetnji koje je nakon toga počeo primati dio učenika za koje kolege sumnjaju da su Indexu dostavili snimku, održan izvanredni roditeljski sastanak. Ravnateljici Ljiljani Klinger ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je naredila da usred zimskih praznika održi sastanak s roditeljima i upozori ih da su prijetnje kolegama nedopustive.

”Ravnateljica vjeruje da će prvi dani drugog polugodišta biti iznimno rizični. Među osmašima je već došlo do razmirica, ne samo unutar razreda u kojem je snimka nastala nego i s učenicima ostalih osmih razreda”, doznaje Index od roditelja koji su prisustvovali sastanku. Ravnateljica će sljedećih dana održati sastanke i s roditeljima ostalih osmih razreda, jednom je Bagarić bio i razrednik, da pokuša spriječiti moguće nasilje među učenicima. Na sastanak se jučer nisu odazvali svi roditelji, došli su roditelji samo 11 od ukupno 22 učenika. Popis roditelja koji su došli na sastanak ravnateljica će proslijediti DORH-u. A dobit će i kontakte svih roditelja da bi mogli provjeriti dozvoljavaju li da njihova djeca svjedoče protiv Bagarića.

Podsjetimo, Bagarić je bio u pritvoru dok nije ispitana asistentica u nastavi koja je prisustvovala spornom satu vjeronauka, a tek se naknadno općinsko državno odvjetništvo sjetilo da bi i djeca iz razreda mogla svjedočiti na sudu. Asistentica je odmah po Indexovoj objavi snimke dala otkaz u školi. Koliko će roditelja pristati na svjedočenje još uvijek nije poznato, a na samom sastanku dio roditelja je tražio i kažnjavanje djeteta koje je snimilo Bagarićevo divljanje.

”Škola ne može razmatrati kažnjavanje djeteta jer je nitko nije obavijestio tko je snimao”, ustvrdila je ravnateljica, tvrde roditelji. Iz toga proizlazi da bi kaznila dijete da zna tko jest iako je prije govorila da to dijete treba pohvaliti.

Posebna tema su bile prijetnje na učeničkoj WhatsApp grupi koje je Index također objavio. U školi najavljuju da će razmisliti o stručnoj pomoći djeci koja su po uzoru na Bagarića prijetila kolegama. Za 14 dana, najavila je ravnateljica, održat će se još jedan roditeljski sastanak.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!