Pametno na čelu kurikularne reforme želi Jokića, HDZ čovjeka koji misli da Sudac može letjeti

(Index.hr) Na predizbornom sučeljavanju u kojem je u fokus stavljeno obrazovanje, GOOD inicijativa okupila je u četvrtak u Zagrebu predstavnike vodećih stranaka i izbornih koalicija, koji su potvrdile važnost obrazovanja u svojim programima.

Ivica Puljak iz stranke Pametno ustvrdio je kako je Hrvatska mogla biti puno bolja zemlja da je obrazovanje ranije bilo važno.

“Smatramo da je cjelovita kurikularna reforma bila najbolja izmjena koja se dogodila u hrvatskoj državi, kazao je, dodavši da će nastaviti tamo gdje je zaustavljena”, rekao je Puljak. Pametno, nije nepoznanica, na čelu kurikularne reforme (opet) želi vidjeti smijenjenog Borisa Jokića.

No da je Jokićevo vrijeme prošlo smatra HDZ-ov Đuro Njavro.

“Mislim da je reforma do sada bila loše pripremljena, loše provedena i loše komunicirana prema javnosti. Svi pričamo o kurikularnoj reformi, a ja vas uvjeravam da koga god pitate ne zna što je to. Nastaviti je treba, ne mislimo da je Jokić treba voditi, on je imao priliku”, rekao je Njavro.

“Nemam ništa protiv da on bude u timu, ali ja bih tu svakako želio vidjeti ljude kao što je Davor Pavuna, čovjek koji gleda 50 godina unaprijed”, rekao je Njavro i izazvao smijeh prisutnih.

Davor Pavuna, inače fizičar, dugi je niz godina prilično kontroverzna osoba u hrvatskoj javnosti, pogotovo među znanstvenicima. Pavuna je ostao najpoznatiji prema svojim tvrdnjama da prema zakonima fizike Zlatko Sudac može levitirati. Također, prije nekoliko godina je upozorio javnost da se ne treba čuditi ako Sudac kao Isus počne prolaziti kroz zidove.

Naravno, to je samo dio kontroverznih Pavuninih izjava.

“Nama je zemlja fundamentalno u boljševičkom mentalnom sklopu. Nama je duh zagađen. U hrvatskim školama takozvani spolni odgoj je baziran na pedofiliji. To je uvezeno izvana. Nama se događa seksualna sabotaža. Ljudi nisu normalno postavljeni”, objašnjavao je Pavuna u svibnju na HRT-u.

“Ispričavam se svima, ali mi smo i dalje u oblaku britanske imperije. Iz srpske akademije su mi ovo potvrdili, da ne mislite da je bez veze informacija, 1943. masonska loža iz Londona je birala između Tita, Pavelića i Draže Mihailovića. Sad se fizičari moraju baviti time”, objašnjavao je Pavuna pretplatnicima HRT-a.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!