Nastava se odgađa za listopad!

Na internetu se pojavila obavijest koju prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

obavještavamo Vas da je odlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ukinuta nastava za mjesec rujan zbog iznimnog obima posla učitelja.

Tijekom mjeseca rujna učenici će sjediti u razredu i igrati križić-kružić ili potapanje brodova. Na disciplinu u razredu pazit će unaprijed određeni djelatnici Ministarstva ili roditelji dobrovoljci koji se redovito uključuju u odvijanje nastavnog procesa.

Učitelj će za to vrijeme otkrivati toplu vodu i ispunjavati sve predviđene tablice i formulare koji su nužni za njegov kvalitetan rad. Kao pomoć učitelju u popunjavanju tablica ponudit ćemo 347 linkova na kojima učitelj može saznati sve potrebne informacije.

U narednim godinama vjerujemo da ćemo takav način rada proširiti i na ostale mjesece nastavne godine.

Uvjereni smo da će svi prosvjetni radnici prihvatiti odluku do koje je tim stručnjaka sa dvoipolgodišnjim iskustvom u školi došao nakon mnogo rada osmišljavanja nepotrebne papirologije, a sve u cilju unapređenja nastave i podizanja nivoa znanja u našim školama.

Trudili smo se da olakšamo rad učiteljima pa ćemo u ovoj probnoj godini omogućiti da se tablice, umjesto u papirnatom obliku, predaju u svim poznatim kompjuterskim programima, Excellu, Powerpointu, na diskovima, usmena studijska snimka ili na bilo koji multimedijski način koji s lakoćom svladavaju naši učitelji.

Uz parolu “Bez tablica nema budućnosti u našim školama” želimo svima uspješan administrativni rad u novoj školskoj godini.

Vaše Ministarstvo

Još uvijek pokušavamo provjeriti autentičnost ovog priopćenja. Naš ekspertni tim još uvijek nije iznio mišljenje, ali radna hipoteza je da je riječ o naputku za sljedeću godinu koji je u javnost izletio prerano.

5 Comments

  1. pa što ne izađete javno s tim? Malo ste se trgli pa kao idete u štrajk- to je štrajk koji će trajat dan-dva i to je to. Itako te sate morate odraditi, zar ne? 🙂

    1. E, moja Danice, sijaš ti odozgo i ne znaš da ljudi plaćaju HRT harač pa gledaju reprize filmova i serija iz prošlog stoljeća, ali na vijestima nećeš nikad (velikim slovima: NIKAD) vidjeti ni čuti objektivnu reportažu o bilo kojem prosvjetarskom pitanju. Urednici i ona jadna Sunčica sve pakiraju u “cvijeće i proljeće” paket ili okrenu priču pa su učitelji i profesori najgora gamad, ali Ministrinjo i njegova ekipa nisu nikad krivi.
      Zašto je to tako?
      Pitaj Mjesec, on je tu od pamtivijeka, možda on zna.

  2. “…ali na vijestima nećeš nikad (velikim slovima: NIKAD) vidjeti ni čuti objektivnu reportažu o bilo kojem prosvjetarskom pitanju.”
    Shvaćam ja da to danas ništa nije lako no tko je tomu kriv?
    zašto se nekoliko vas ne udruži i javno obdani stanje u školstvu- primilo bi vas se u svaku emisiju.
    Pa prije će seljaci dići revolucije nego vi koji ste učeni i obrazovani.
    Već sam pisala tu nedavno o tome, ali evo opet ću: Kako se nema za vaše povišice, a ima se za nadzore ukoliko dođe do prijave pametnih roditelja ili neke tamo babe na vaš rad? Ima se i za reformu kurikuluma- meni se čini da hoće mijenjat kurikulume zato jer dolaze naraštaji koji neće moći pratiti dosadašnje kurikulume- ne mogu se skoncentrirat na dosadašnje sadržaje jer dođu do srednje škole a ne znaju tablicu množenja, a i na dosadašnje načine rada- oni se više jednostavno ne mogu skoncentrirati na nastavi. morat ćete u budućnosti praviti predstave od sata da bi vas klinci slušali.
    Sve je jasno kad se pogleda tko vam vodi sindikat. ja bih radije istupila iz takvog sindikata.
    Stalno kukate na te roditelje, disciplinu učenika, a što se niste žešće krtitički osvrnuli na ovaj novi pravilnik s kojim vam samo premazuju oči jer će vam borba s klincima svakog dana biti sve žešća- dakle ni tu nemate nikakva prava ni ovlasti. Pogledajte te klince kako se ponašaju u drugim ustanovama, a što vama rade u školama? Bila sam neki dan kod liječnika, ima ih tamo dosta, ali tamo šute i pristojni su jer znaju da moraju, a što u školama i što sve od vas rade? Što bi liječnik napravio da mu tamo neki balonja skače po glavi?
    A što se Sunčice tiče očito da se mora okretati kako vjetar puše.
    E i još ovo: Trebate štrajkati u vrijeme državne mature? Tad bi više bolilo nego sada 😀

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!