Zbog dugovanja za prehranu, učenici nisu dobili svjedožbe, ravnateljica krivi dio neodgovornih roditelja

(Večernji list) Roditelje učenika koji pohađaju Osnovnu školu Rudeš razbjesnio je postupak školskih djelatnika koji su odbili podijeliti svjedodžbe onoj djeci s dugom za prehranu.

– Ovo je katastrofa, zamislite jadnu djecu, ni krivu ni dužnu, koja su stigla na svečanu podjelu svjedodžbi i kući se vratila praznih ruku – potužili su se roditelji koji su nam se jučer javili u redakciju Večernjeg lista. Ipak, od ravnateljice škole, Mirjane Ljubić, dobili smo objašnjenje kako se u ovom slučaju radi o roditeljima koji znaju svoja prava, ali su zaboravili svoje obaveze.

– Ovdje nije riječ o socijalno ugroženim slučajevima. Naravno da njima izlazimo ususret pa čak im i pomažemo s podmirivanjem računa – objasnila je Ljubić te istaknula kako je riječ isključivo o roditeljima koji ne plaćaju račune zbog nemara i nakupe dug koji je kasnije školi teško utjerivati.

– Mnogi izgube uplatnicu i potpuno ignoriraju da prehranu treba plaćati te jednostavno ne postoji drugi način da im uvjetujemo da budu odgovorni – rekla je ravnateljica škole koja broji 650 učenika. Samo na početku lipnja roditelji su dugovali više od 25.000 kuna za prehranu, većina ih je dug podmirila prije podjele svjedodžbe, no neki i dalje nisu.

Također, važno je napomenuti kako su svim osmašima svjedodžbe podijeljene, kako bi se bez problem mogli upisati u srednje škole.Također, svi će roditelji moći podići dokumente svoje djece u školi, čim uplate račun.

5 Comments

  1. A gdje je onaj članak s listama zaduženja koje pojedini razrednik , nastavnik mora ispuniti-uraditi u vremenu nakon završetka nastave pa do “ljetnog odmora”?
    Znam da je bio ali se vise ne mogu snaći gdje je z člancima…

  2. I što je sad tu čudno? Svjedodžbu učenik nikad nije mogao podići a da nije izvršio svoje obveze. Isto tako i da ne vrate sve knjige u školsku knjižnicu opet ne mogu dobit svjed. Ne znam čemu tolika halabuka,pa i u moje vrijeme je tako bilo. A što da se javno objave imena roditelja koji ne znaju svoje obveze? Zamisli,došli u školu pa se vratili praznih ruku!! Pa koliko puta u raznim drugim institucijama ne mogu dobit određeni dokument jer nisam napravio sve što je potrebno da se dobije isti,al čim su nešto “zakinuti” u školama odmah kuku lele

  3. Radi se o neodgovornim roditeljima koji smatraju da nemaju nikakve obaveze, ni oni ni njihova djeca. Onda lijepo stave svoj “problem” pod nos novinarima jer su im prava zakinuta a djeca maltretirana pa će kao problem riješiti javnost koja će se zgražati nad postupcima terorističke škole koja tjera učenike i roditelje da izvrše svoje dužnosti.
    Svaka čast ravnateljice. Vi, gospođo, odgajate.

  4. Koji je cilj ovog članka i kojeg li novinara, sigurno bijaše dobar učenik? Je li i on neki od dužnika?

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!