Moja dumbovina

Četvrt stoljeća nakon kraja tisućljetnog sna, sve više ljudi napokon počinje shvaćati da buđenje i nije bilo tako slatko kao što se činilo. Jedni koriste priliku da se izbore za sebe, svoje najmilije i svoje potomke tako što će to učiniti negdje drugdje, a drugi se još nadaju da nije sve izgubljeno (ili se jednostavno drže onoga da treba pokušati ako ide, a ako ne, granica je dovoljno blizu). Ovaj video dolazi nam kao melem na ranu, doduše, ne da je nešto posebno liječi, ali bar malo otupljuje bol pokazujući da u ovom sve burnijem moru besmisla ipak nismo sami.

Službeno: na našu veliku žalost, udruga “Nastavnici organizirano” nema nikakve veze s ovom pjesmom, Facebook stranicom ni kasicom-prasicom postavljenom ispred MZOS-a niti imamo pojma tko je za to odgovoran. No, u svakom slučaju, pozivamo nepoznate počinitelje da nam se jave, ako ništa drugo, da im platimo kavu.

Datum objavljivanja: 1. srp 2015.

Humanitarna akcija za spas hrvatskog obrazovanja.

Svakog dana učim razlomke
Učim ali čemu pitam se
Ukrast ću maturu ja jer tako lakše je
Učlanio sam se u HaDeZe

Svaka vlada misli na sebe
Znanost, znanje zanemaruje
Tisuću gastarbajtera noćas putuje
Njemačkoj će plaćat poreze

Moja domovina
Nema novaca za škole, barem dok ih ne ulove
Moja zemlja Hrvatska

Moja domovina
Dok ministar oltar liže, školski budžet k nuli kliže
Moja zemlja Hrvatska

Vratit ću se moram doći tu je moj dom,
Moje sunce, moje nebo
Doći će to vrijeme onda vlada shvatit će
Znanje je najvažnije

Moja domovina
Otići će svi mladi jer vlada niš ne radi
Moja zemlja Hrvatska
Znanost fakat nam ne treba jer uhljebit nije greda
Moja zemlja Hrvatska

*Sadržaj prikazan u ovom video zapisu izmišljen je i predstavlja satiričko-humorističnog djelo, te isti iz navedenog razloga ne treba shvaćati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života u objavljenom sadržaju pojavljuju se samo kao akteri izmišljenih događaja. Svaka njihova aktivnost prikazana u sadržaju zapisa je izmišljena.

8 Comments

    1. Znači intelektualna elita se spustila na razni cinizma i satire. Mi smo učitelji, nastavnici, profesori, a ne Satiri.
      Vidim da je sada popularno ismijavati, dizati revolucije, pljuvati. Ne znam, vidim da se više prate novine i šund program od kvalitetnih knjiga i literature koju preporučujemo.

      1. Nadam se da imate masku za kisik. Zrak je dosta rijedak tamo gore kod vas.

      2. Niste za revoluciju, a ni satira i malo cinizma Vam ne prija – zar Vam je vrhunac akcije popodnevno ispijanje čaja?
        Uostalom, kolega, sezona je godišnjih odmora – ta kad ste vidjeli da netko osvane na plaži noseći pod miškom Sartrea ili Lessinga?

  1. Nije mi jasno zašto se neke teme na ovom portalu zaključavaju.
    Želim tu prokomentirat nešto vezano za dopunsku nastavu.
    Već danima se nast.u školama raspituju o tome kako u matici evident.produžnu nastavu,a pošto naravno to nigdje ne piše niti onaj tko bi to prvi trebao znati ne zna tako da nije baš pametno zaključavati e-maticu prije saznanja bitnih inforamacija. No na kraju je rečeno da se to evidentira kao popravni ispit što mi uopće nema logike jer se tim terminom naziva cirkus koji ce biti u 8.mj. pošto je rečeno tko ne ispravi na produžnoj ide na popravak.

    1. Treba zaključiti jedan, a zatim ima opcija ocjena nakon dodatnog rada.
      Iako, sama sam kasno proučila upute, pa sam zaključila ocjenu uz bilješku da je učenik savladao traženo na dopunskom radu. A dopunski rad je dodan učenicima u predmete, tamo sam samo kliknula na odrađeno.
      Tako sam i ostavila, jer sama nisam više mogla ništa promijeniti-itako na svjedodžbi ne piše jesu, ili nisu išli na dopunski rad.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!