Crna strana e-dnevnika: Prijetio učeniku bušilicom, a ravnatelju nožem, na satu šmrće šećer i brije noge

(Novi list) Tajna komunikacija škole i roditelja postala je mjesto na koje učenici iz svih krajeva Hrvatske anonimno šalju »pothvate« iz školskih klupa koje su kao opaske u e-Dnevnicima zapisali njihovi nastavnici

Poštovani roditelji trebat će mi fotografija vašeg sina budući da sam zaboravila kako izgleda jer ne prisustvuje nastavi iz hrvatskog jezika, jedna je od bilješki nastavnice u e-Dnevniku kojem pristup imaju profesori, učenici i njihovi roditelji.

No, ono što je zamišljeno kao tajna komunikacija između škole i roditelja odnedavno je postalo javno dostupno na Facebook stranici »Dnevna doza e-Dnevnika« koja otkriva pravo stanje u hrvatskim učionicama za koje je malo reći da je šokirajuće.

Naime, Facebook stranica na koju učenici iz svih krajeva Hrvatske anonimno šalju svoje »pothvate« iz školskih klupa koje su kao opaske u e-Dnevnicima zapisali njihovi nastavnici otkriva tamnu stranu hrvatskih učionica.

U vrlo kratkom vremenu stranica je priskrbila više od 37 tisuća poklonika čiji broj svakodnevno rapidnom brzinom raste, a glavni akteri koji objavljuju svoje podvige natječu se čija će opaska u e-Dnevniku biti gora i šokantnija.

Jedan od nastavnika tako je napisao »Nakon što je neprestano pričao na satu učenik je poslan ravnatelju i zatim prijetio ravnatelju da će ga izbosti nožem«, a samo dan ranije tom je istom učeniku zabilježeno »Učeniku prijetio bušilicom«, dok je drugi profesor nekom drugom hrvatskom školarcu zapisao »Govori učiteljici da je glupa, uzima stolicu i baca je kroz prozor i ne želi otići ravnatelju«.

Ostatak članka dostupan u papirnatom izdanju.

Autor: Ingrid Šestan Kučić

2 Comments

  1. Nema druge – treba u kabinetu držat let lampu ili pajser! To je nama naša borba dala, a za drugo, izgleda, ni nismo!
    Nego – mene zanima gdje je taj /ta što brije noge na satu?! Za ime svijeta, na što sliči taj sat?!

  2. Uvijek u ovo vrijeme se objavljuju ovakve stvari i naravno nikom ništa, ne znam koja svrha toga svega.

    A za promjenu, hajmo malo napraviti rošadu pa nastavnike iz gimnazija poslati u škole u kojima se takve stvari dešavaju (tehničke, obrtničke, strukovne, pa i OŠ) a ove u gimnazije da si malo živce odmore, barem na neko vrijeme 😀 Naravno, mislim na nastavnike općih predmeta 🙂

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!