Školski odbor nije smijenio ravnateljicu: Raspisuje se novi natječaj

(TRIS) Natječaj za ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku bit će raspisan 4. veljače – to je zaključak dvosatnog sastanka Školskog odbora. Cijela procedura potrajat će oko mjesec i pol dana, a na kraju će ministar znanosti, obrazovanja i sporta morati potvrditi novog ravnatelja. Ako se to ne dogodi, Ekonomska će opet dobiti vršitelja dužnosti. Dotad, Diana Vodanović i dalje ostaje na mjestu v.d. ravnateljice.

Takav rasplet događaja sasvim sigurno neće zadovoljiti nastavnike i dio administrativno-tehničkog osoblja, koji su već treći tjedan na bolovanju. Njihovi zahtjevi su već tjednima jasni – Diana Vodanović mora biti odmah smijenjena s mjesta ravnateljice.

Nakon najnovije zavrzlame oko otkazivanja maturalnog plesa i nevraćanja već uplaćenog novca, danas su roditelji maturanata bezuspješno pokušavali dogovoriti hitan sastanak sa županom Goranom Paukom. Prema posljednjim informacijama, roditelji su se odlučili obratiti Uredu pravobraniteljice za djecu i tražiti zaštitu svoje djece.

2 Comments

  1. Klasika – tipičan hrvatski školski odbor koji nema petlje i zdrava razuma postaviti stvari na mjesto!
    To nas, pak, vraća na pitanje – kakve ljude se instalira u šk. odbor?!
    Da, oni se biraju, ali izbori su, uglavnom, loš vic – stvari se iza kulisa srede na način da u odbor ulaze mahom oni bez stava i mišljenja, kako bi prema potrebi dizali ruke!
    Zar nitko u odboru ne vidi štetu koju svojom infantilnošću i nesposobnošću ova radi i djeci i školi??? Zar ne vide da im se škola danima razvlači po medijima? Da pati nastavni proces? A sve zbog nečijeg viška ambicija, a manjka pameti i znanja!
    Ova i njoj slični balast su obrazovnom sustavu, i uvreda za struku!

  2. Klasika je još i činjenica kako su zaposlenici škole mršava manjina u školskom odboru, tako da ako i imaju zdrav razum, obično nalete na neprobojni zid jako “dobro” proguranih ostalih članova.
    Ovakve igre prelaze granice i najbujnije mašte, kao da se ne radi o školi nego o nekoj svjetskoj korporaciji koja donosi ogromnu dobit.
    Mi obični smrtnici ne razumijemo vrijednost okusa moći.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!