Mornar: Idemo s projektom e-škola iako za to imamo samo 20 milijuna kuna

(Večernji list) Od iduće školske godine kreće se s digitalizacijom hrvatskih škola. Za projekt u sklopu reforme školstva je osiguran i novac. Riječ je o “sramotnih” 20 milijuna kuna koji bi se trebali utrošiti na projekt e-škole. A još deset milijuna namijenjeno je za izmjene kurikuluma. Otkrio je to ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar na konferenciji o budućnosti obrazovanja i digitalnom društvu koja je održana na Učilištu Algebra.

Mornar je istaknuo i da mu je za digitalizaciju potrebno oko 2,5 milijarde eura. Iako o tom iznosu Hrvatska može samo sanjati, od projekta se ne odustaje. Mornar je poručio i da smatra da bi informatika kao predmet trebala biti uvedena od prvog razreda osnovne škole, ali nije na čistu u kom opsegu.

– Neki kažu da se s algoritmima treba ići od prvog razreda. Ja se toga iskreno bojim. Znam što su matematičari napravili matematici prevelikim opterećenjem – kaže Mornar.

5 Comments

  1. Opet netko kreće uvoditi internet u selo koje još nije dobilo struju. Čini mi se da i ovom ministru lagano istječe period poštede. Kamo sam ono spremio brusni kamen?

    Kao što reče kolegica: “Projekt koji će se započeti, ali neće realizirati jer neće biti novaca. Tih 20 milijuna potrošit će na radne skupine na kurikule, misije i vizije. Onda ćemo dobiti dopis koji nas upućuje na priručnik za integraciju digitalizacije u postojeće resurse. O tome ćemo voditi opsežnu dokumentaciju u mapi e-škola.”

  2. I u moje selo. U kome rade kuhari i strojari na radnim mjestima učitelja i to nitko ne vidi, zar!? Ili nekome to odgovara?
    Kad će licence da se rasčiti mjesta za obrazovane ljude?
    Tko o čemu, hi, ministar o digitalizaciji…

    1. Kolega, najte zameriti, ali dojma sam kako će ti Vaši kuhari i mašiniste bez naročitih problema do licence!
      Stvari, naime, tako stoje u Hrvatskoj.
      Licence neće riješiti ništa osim što će dati privid legitimiteta VŠS ravnateljima.
      Za obrazovane ljude u ovoj zemlji mjesta nema.
      Digitalizacija u školama u kojima nema wc – papira? Gdje se ne smije kopirati?
      Koješta, baš koješta!

      1. Sve je stvar perspektive, pa kaže Kranjčevićev Mojsije:
        S visina mojih, ljudski jadniče,
        Jednako mal je piramidâ rt
        Ko rov, što neznan izbaci ga krt,
        I bespomoćna sve je natega! – –

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!