Peticija protiv učiteljskih normi

Učitelji likovne kulture Primorsko-goranske županije pokrenuli su akciju prikupljanja potpisa građana na riječkom Korzu. Cilj akcije je izražavanje nezadovoljstva zbog Nacrta pravilnika o tjednim radnim obavezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi.


Nakon objave pisma protesta učitelja likovne kulture osnovnih škola Republike Hrvatske na Nacrt pravilnika o tjednim radnim obavezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi na našem portalu prenosimo kako je proteklo sudjelovanje u akciji, od inicijative do prikupljanja potpisa:

Inicijativa Silvije Benković, učiteljice savjetnice za likovnu kulturu, voditeljice Županijskog stručnog vijeća, sukladno dogovoru svih voditeljica ŽSV-a u RH, okupila je učitelje likovne kulture PGŽ s namjerom javnog prikupljanja potpisa podrške učiteljima i školstvu, na riječkom Korzu, 5. i 6. ožujka 2014., u vremenu od 15h do 18h.
Čekajući proceduru oko dobivanja dozvole za tu akciju, dogovorili smo se da ćemo izraditi veliki plakat s molbom za podršku, da će svaki učitelj donijeti najbolje učeničke likovne radove, plakate s raznih likovnih natjecanja i da ćemo njima ukrasiti štand, da će svatko od nas najprije djelovati u svojim ustanovama i prikupljati potpise, te smo za tu svrhu isprintali tablice i akcija je krenula najprije po školama. Animirali smo kulturne djelatnike, HDLU, Akademiju i druge da nam dođu dati potpis i potporu. U međuvremenu smo se i pojedinačno uključivali u javnu raspravu.

Nakon što smo dobili dozvolu za štand na Korzu, akcija je krenula. Dežurali smo svi. Prilazili su nam učitelji, umirovljenici, nezaposleni, studenti, ekonomisti, ljudi iz javnog života i potpisivali peticiju. Prikupili smo 1070 potpisa. Ispunjene obrasce te peticiju s potpisima poslali smo na javnu raspravu.

Akcija je i medijski popraćena, te smo izašli i u Novom listu.“

1 Comment

  1. Hvalevrijedna akcija! Svakako je nužno imati podršku šire javnosti!
    No, Hrvatska ima ( nažalost ) 21 županiju – što se čeka u ostalima? Što čekaju kolege iz drugih predmeta?
    Dosta je više zapomaganja – ovako treba u borbu kontra idiotluka! A i oštrije!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!