Učitelji ministru puštali glazbu, a on na Učki sadio hrastove

Učitelji traže da ministar odustane od novog pravilnika o normi kojim će mnogi ostati bez pune satnice. On je pak bio na na Učki gdje je sadio hrastove.

(DNEVNIK.hrUčitelji su i u petak prosvjedovali ispred Ministarstva obrazovanja.Traže od ministra da odustane od novog pravilnika o normi kojim će mnogi ostati bez pune satnice, a neki i bez posla. Ministar je pak otišao na Učku saditi hrast, a o učiteljima ni riječi.


Puštaju učitelji ministru glazbu, ali on je daleko. Na Učki sadi hrastove.

‘Imate li u možda planu da vam svi radimo za 1600 kuna pa će za sve nas biti dovoljno mjesta?’, zapitala se na prosvjedu Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja.

‘Rekao sam vam da nema pitanja, hvala lijepo’, rekao je ministar na Učki.

Od 1. rujna se ukidaju mnoga prava učitelja.

‘Nemamo više za djecu s posebnim potrebama, nema prijevoza, ukinula mi se jubilarna nagrada. Za 35 godina u školi dobila sam 1500 kuna, a trebala sam dobit 5200’, kaže Sonja Grgač.

‘Stvari na papiru hladne iskazane bez emocija, bez osjećaja, a ljudi koji pišu zakone vjerojatno nisu nikad radili s djecom’, smatra Igor Baldasi.

‘To je skoro 1500 kuna, a od 5, 6 tisuća oduzmite 1500. Ali moram i ja imati, imam i ja svoju djecu, moram i ja od nečega živjeti, kad bi se moglo živjeti od ljubavi onda bi mi svi mogli živjeti od ljubavi jel’ tako’, odgovara Željko Jakelić na pitanje ne bi li mogao iz ljubavi prema djeci održati koji sat besplatno.

Ministru su nosili darove. Dobio je suvenire rada učenika.

‘Dokaz da se vidi što se sve u školama radi, koja je kvaliteta rada s djecom koju on želi dokinuti’, objasnila je Sanja Šprem.

3 Comments

  1. Eto, ja bih iz ljubavi prema djeci i budućnosti ovog naroda drage volje demolirao i ministarstvo i autore ove sramote, i temelje ove mafijaške države! Dapače – odradio bih to besplatno!
    Potom bih se isto tako, drage volje, poigrao i s onim koji je ovom kolegi postavio takvo nebulozno pitanje!
    Kad će više zbornica shvatiti – nema kruha od cvileža, kuknjave i zapomaganja! Kad se vlast počne ponašati kako se ponaša hrvatska, stvari se rješavaju na drugačiji način!
    Hoćemo li zbog odgovornosti prema našem sutra reagirati? Zbog naše djece, ako ni zbog čega drugog?
    Nećemo?
    Tad, dragi ministre, imate potpuno pravo, oderite budaletine do kraja! I nasmijte im se na sve!

  2. Zašto nije sadio bukve? To je jedino stablo koje bi odgovaralo Marsovcu, njegovom karakteru, ljupkosti, slatkorječivosti i svim onim što ne smijem, zbog nivoa i pristojnosti, spomenuti, a na što pomislite svaki put kad ga ugledate.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!