Preporod objavljuje rezultate peticije za smjenu Jovanovića: “Rezultati su bolji od očekivanog”

(Index.hr) Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod predstavit će rezultate peticije za smjenu ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Peticijom pod nazivom “Mijenjajte ga”, zbog smanjenja plaća za studeni i neisplate troškova prijevoza za prosinac, sindikat Preporod u utorak je krenuo u prikupljanje potpisa u osnovnim i srednjim školama. “Rezultati su bolji od očekivanog”, kaže predsjednik sindikata Željko Stipić.

“Daleko je nadmašio broj članova sindikata Preporod. To samo ukazuje na razmjere nezadovoljstva koje postoji u osnovnim i srednjim školama. Ono što nas je donekle iznenadilo je da je peticija poprilično masovno potpisivana i u školama u kojima ne djeluje sindikat Preporod”, kaže Stipić.

Potpise će uručiti premijeru Zoranu Milanoviću, od kojeg traže Jovanovićevu smjenu. Premijer je i dalje jasan.

“Peticija je da se ‘šutne’ ministra koji se ubija od toga da konsolidira jedan od najzahtjevniji resora. Očekivati da se stvari promijene preko noći, a bez spremnosti da se imalo mijenjaš, to, ajmo reći, zamjeram nekim sindikatima. Volio bih da sindikalni lideri ipak malo više vode računa o općoj slici, a ne o statusu i rejtingu mene ili moje Vlade”, poručio je Milanović.

Šef školskog sindikata Preporod Željko Stipić, siguran da je sve što je Jovanović napravio u dvije godine mandata stvorilo nered, a ne da je, kako on to zamišlja i tvrdi, obrazovanje učinio dostupno svima, podignuo kvalitetu obrazovanja i uveo red u sustav.

1 Comment

  1. Red u školama definitivno nije jer škole više nemaju ozračje kakvo bi trebalo imati već po školama vlada ozračje divljaštva…
    Profesori ne mogu raditi! Kako može biti red kada ti klinci smiju prijetiti, odgovarati , dopušteno im je ometati drugu djecu u radu …i što već ne. Najprije se prof.moraju dati mjere kojima će djecu držati pod kontrolom, a tek onda možemo pričati o raznim strategijama i sl.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!