Vjeroučiteljica iz Ivanca: ‘Fućka mi se za zakon. Za doom, za doom, jesmo li spremni za doom!’

(Jutarnji list) “Za doom, za doom, za doooom, jesmo li spremni za doom??”, napisala je to na svom Facebook profilu Nataša Roginek, vjeroučiteljica iz Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca, koja s područnim školama ima 856 učenika.

Niže, u komentaru, vjeroučiteljica dodaje “joj, morti to ne bi smela reči? ups”, te je, osim nepoznavanja č i ć, pokazala i nepoznavanje povijesti. Od nekih je svojih Facebook prijatelja dobila podršku, ali joj je nekolicina ipak odgovorila da bi “svatko tko ima imalo intelekta, građanske osviještenosti i tolerancije trebao znati da taj pozdrav u suvremenoj upotrebi, a kao takav je najčešće i izvikivan, ima konotaciju mržnje, terora i genocida”.

Nataša Roginek, koja preko svoje profilne fotografije ima veliko ZA, u jednom od statusa piše i ovo: “Ma fućka se meni kaj vele zakoni, to je sve po ljudski, ja znam kaj veli BOG i AMEN!!!”.

Ravnatelj škole Dragutin Brezovec kaže da je neugodno zatečen.

“Kao škola ne podržavamo takve istupe, razočaran sam. S gospođom ću porazgovarati i vidjeti kako se može sankcionirati. Nadam se da tako ne podučava djecu, to nikako ne bi smjela”, uzrujano je poručio.

6 Comments

  1. Ova osoba očito ima poremećen sustav vrijednosti.
    Neće li samo na razgovor kod ravnatelja i stručnog suradnika?
    Tako inače djeca prođu kad rade nepodopštine, zar ne?
    I bude-kak’ se ono kaže….Pojeo vuk magare!
    Kako inače djeca u Vašoj školi budu sankcionirana kada dezavuiraju nastavnike, krše kućni red, Statut škole kojekakvim destruktivnim ispadima…?

  2. Ovisi o školi, drastično. Meni je jedan učenik rekao “što hoćeš, majmune”? (Ne predajem mu nego je radio piydarije po hodniku pa sam ga spopao.) Završio je s ukorom pred isključenje i PSP-om (razgovori kod pedagoga do kraja školske godine).

  3. U dvije škole u kojima radim vjeronauk drže četiri vjeroučiteljice i jedan župnik. Svih petro izvrsne su osobe. U neformalnim razgovorima uopće ne spominju vjerske teme.

    Vjeroučiteljica Nataša Roginek međutim ima direktnu vezu s Nebesima. Svete poruke i upute koje dobiva od Tamo ubaci u Google prevoditelj i za nju ne može biti nikakvih nedoumica.
    A Gospodin u hrvatskom prijevodu kaže da je vjeronauku mjesto u hrvatskim školama i da se za vjeronauk treba osigurati nastava u okviru satnice za redovnu nastavu.
    Bog naglašava da je vjeronauk izborni predmet, ali da su se pedeset godina popisivali oni koji su na vjeronauk išli tako da se narednih pedeset imaju popisivati oni koji na vjeronauk ne idu.
    Osobno znam učitelje i roditelje koji su uvjereni da je vjeronauk redovni, a kad se roditelje pita koji će vjeronauk dijete pohađati, gledaju zeleno i pitaju zar postoji neki drugi osim „našeg“. Viđao sam svjedodžbe ispisane iz e-Matice s vjeronaukom kao redovnim predmetom.
    Brojne hrvatske vjeroučitelje ne plaća Gospodin već im plaću osigurava siromašni hrvatski 88-postotni katolički puk koji i sam jedva sastavlja kraj s krajem. Kroz te plaće za cca 2800 vjeroučitelja Majka Crkva uzima novaca više nego li ga uzima kroz ugovor RH i Svete stolice kojim je Stolica naplatila svoje sveto priznanje Hrvatske.
    Ipak, kada se gleda omjer uloženog i dobivenog dobro je to uložen novac. Majčica Crkva štiti nas od pedera, lezbi i sličnih nepoćudnika, a za one vjernike koji su previše fini da ruke prljaju tukući lezbe i pedere po ulici dok paradiraju, osigurali su i kulturno provođenje referenduma na kojem će ih potući brojnošću.

    Priprosti katolički put stvarno prostodušno misli da je ovo isključivo njihova država. Nemaju oni u svojoj kršćanskoj dobroti ništa protiv ostalih, samo dok su neprimjetni, tihi i ništa ne traže.
    Na forumima vidim napredak, ali većina još nije dosegla zrelost da ponese odgovornosti koje donosi status većine.

    1. Kao srednjoškolski profesor koji je ujedno ateist i homoseksualac, moram priznati da me je vaše suosjećanje s “različitima” dirnulo. Lijepo je vidjeti da ipak ima pojedinaca u ovoj državi koji ljude poput mene ne doživljavaju kao prijetnju.

  4. Ravnatelj jojne može ništa jer oni ne zapošljavaju vjeroučitelje. Pošalje im ih HBK, a ako budu zločesti i ne daj bože, razvedu se, opla, noga u guzicu. Vjeroučitelj ne možeš biti ako nisi kršten, jasno.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!