Drastične mjere: Učitelji i osoblje škole u Arkansasu nosit će pištolje

(Index.hr)  PUCNJAVE koje su se u prošlosti dogodile u školama diljem SAD-a dovele su do drastičnih mjera. Učitelji i ostalo osoblje srednje škole Clarksville u saveznoj državi Arkansas od idućeg mjeseca nosit će skriveno oružje, devetmilimetarski pištolj, javlja AP.

Velika debata vodila se oko naoružavanja zaposlenika škola nakon prošlogodišnjeg masakra u školi u Connecticutu gdje je ubijeno 20 djece i šest učitelja. Nacionalna udruga za vatreno oružje (NRA) smatra kako je naoružavanje nastavnika najbolji odgovor na prijetnje. Nisu svi reagiralo isto na taj prijedlog. Većina pokušaja naoružavanja naišla je na otpor učitelja ili na upozorenja osiguravajućih društava da će škole morati plaćati veće premije za osiguranje. Sudionici ovog programa naoružavanja dobiti će 1000 dolara za kupnju pištolja i futrole, a okrug će platiti 50.000 dolara za municiju i treniranje osoblja.

2 Comments

  1. “Izjednačavanjem napada na prosvjetne djelatnike s napadom na policajca bila bi neka hitna mjera koja je sada možda i stvarno potrebna, jer se problem predugo zanemarivao.
    Ostane li sve na takvoj „vatrogasnoj“ mjeri, možemo očekivati da će sljedeće zakonske odredbe govoriti o dozvoljenoj i nedozvoljenoj uporabi sile od strane prosvjetnih djelatnika i na kraju će zakon pobrojati situacije kada nastavnici imaju pravo upotrijebiti kratke, a kada duge cijevi.
    AZOO će provesti ciklus seminara o uporabi vatrenog oružja u učionici i ostalim školskim prostorima, a Pravilnik o tjednoj normi nastavnika obogatit će se s dva sata obveznog treninga na streljani.”
    vidi ovdje

    Kad sam ovo napisao (10.07.2013.) trebalo je to biti samo ironično pretjerivanje. „Trtljao“ sam još i o izjednačavanju nastavnika sa životinjama ili državnom imovinom.

    Sve povlačim – ne treba gluposti pisati ni u šali, da se ne bi postale ružna stvarnost.

  2. To se događa u državi koja sama sebi tepa kako je kolijevka moderne demokracije? Koja istu tu demokraciju izvozi po svijetu, uglavnom tamo gdje ima nafte? Meni ovo prije služi kao da se dešava u Iranu ili Sj. Koreji, a ne u kolijevki demokracije! Zar je sve i ostalo na nivou kolijevke? Tko bi tu koga od ove nabrojane ekipe trebao poučavati demokraciji?
    No, da ne ispadne da imam Amere na piku, moram ih i pohvaliti – stoji kako oružje i obuku pucanja plaća država.
    Kad bi MZOS donio Izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i dopustio hrvatskim profesorima da pucaju po klincima, je li teško pretpostaviti tko bi morao financirati obuku i nabavku dugih ili kratkih cijevi?
    Suma sumarum – eonima smo mi još daleko od demokracije. Makar i one u kolijevci!
    P. S. Ne, nipošto nisam želio reći kako je demokratski pocatu po učenicima, nemojte biti zločesti i pakirati mi. Želio sam samo reći kako je demokratski da država ulaže u obrazovanje i sigurnost u školama, a ne profesori sami!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!