Udruga “Nastavnici organizirano” će platiti ravnateljevu kaznu

Udruga “Nastavnici organizirano” će za Nevena Tešiju, ravnatelja OŠ Petra Kružića u Klisu, platiti kaznu za “remećenje javnog reda i mira” koju je jučer “zaradio” braneći učiteljicu prirode od nasrtaja pomahnitalog roditelja. Tajnik udruge danas je nazvao gospodina Tešiju i, nakon kraćeg nagovaranja, uspio ga uvjeriti da prihvati ponudu, ne toliko kao materijalnu pomoć, nego kao izraz podrške njemu, kolegici i cijeloj školi. Pozivamo svih 50.000 hrvatskih prosvjetara da se ne daju uplašiti ovim skandalom i da nastave raditi svoj posao što bolje i profesionalnije mogu: na svoju čast i poštenje i na što veću korist vlastitih učenika koji su za sve ovo najmanje krivi i koji zaslužuju objektivno i kvalitetno ocjenjivanje, bez obzira na razne pritiske. Smatramo da je poklanjanje ocjena prvi čin kojim se mlade naraštaje uvodi u svijet korupcije i, kako ih se nauči u školi, tako će se ponašati i ubuduće. Uvijek je teško držati se vlastitih kriterija, a još teže ako je okolina ogrezla u moljakanje i hvatanje prečica, ali iskustvo je pokazalo: dugoročno poštovanje ima ne onaj koji poklanja, nego onaj koji dijeli pošteno.

8 Comments

  1. Kao što rekoh negdje nekome, ovo je indikator konačnog raspada društva, osim ako stanje nije još gore, to jest da društvo nikad nije ni bilo uređeno kao da smo mislili, nego smo svi predugo živjeli u iluziji uređenosti, i samo je pitanje vremena kad će se tko probuditi.

  2. Svi vi koji ste zgađeni činom ovog idiota – dogovorimo se, i čim ga puste iz zatvora ajmo ga sačekat pred Bilicama, i napraviti od njega invalida do kraja života! Častim ako dobijemo prijavu za remećenje javnog reda i mira!

  3. ovo je najbolji komentar napisan u zadnje vrijeme u hrvatskom medijskim prostoru!

  4. Očekujem da će g.ministar ubrzanim postupkom razriješiti ravnatelja koji se usudio braniti napadnutu nastavnicu, u prostoru škole, u svoje i njeno radno vrijeme. Tatica, prema Pravilniku o ocjenjivanju, nije imao što tražiti u prostorima škole zadnjeg tjedna nastave.
    Uostalom, čudio bih se da ova nastavna godina nije završila šaketanjem. Mi se ionako stalno moramo braniti od verbalnih napada (loših) učenika, njihovih roditelja, naših ped. služba, ravnatelja, MZOS-a, ministra i njegovih medija te tzv. “neovisnih portala” punih redovito nedokazanih objeda, sumnji u našu stručnost i ljudskost. Naša peticija bi se trebala prošireno primjenjivati i na neke od spomenutih, ali, bojim se, da je za mnoge preodgoj zakasnio. Tu ni KPZ ne bi pomogao.

  5. NIKAKO NEMOJTE platiti kaznu, jer time priznajete krivnju ravnatelja. Žalite se i tražite oslobađanje. To je bila nužna obrana a za to se ne smije kazniti.

    1. Nisu stvari kakvima se čine znali smo svi, ovo je jadno i nakaradno. Protiv sam plaćanja kezne od strane udruge i samog ravnatelja, postoji mogućnost žalbe a i zatražila bih i javnu ispriku od strane nadležnih tijela i samog ministra.
      Upravo sam gledala Hr danas na temu Nastavnici ugrožena vrsta i ljudi moji pa to se ne događa nama u našim školama, bože sačuvaj, stvar je u tome da smo mi zapravo nesposobni!

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!