Roditelj glavom učiteljice udarao o stol, ravnatelj koji joj je pokušao pomoći dobio 283 kune kazne

(Slobodna Dalmacija)Nakon nemilih scena u OŠ Petar Kružić na Klisu gdje je tijekom ponedjeljka 40-godišnji roditelj sedmašice te škole napao profesoricu biologije i kemije udarivši joj nekoliko puta glavom po klupi, Prekršajni sud u Solinu je je imao dosta posla. I 53-godišnji ravnatelj škole Neven Tešija koji je stao u fizičku zaštitu svoje kolegice i nasilni roditelj su zaradili prekršajne prijave.

Obojicu ih se tereti da su narušavali javni red i mir međusobnim sukobom te je protiv obojice podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.No profesor je, kako neslužbeno doznajemo, nakon prekršajne obrade, za razliku od 40-godišnjeg roditelja izišao iz suda na slobodu dok je nasilnom roditelju odmah izrečena kazna koja ga je odvela u zatvor na Bilice.

Nasilni roditelj dobio je kaznu od 15 dana zatvora, od čega 7 dana odmah, a ostali dio po pravomoćnosti presude (koja može biti veća ili manja), dok je ravnatelj dobio 283 kune kazne, rekla nam je glasnogovornica Prekršajnog suda u Splitu sutkinja Miranda Gulišija, koja je jedina ovlaštena davati izjave.

RANIJE

Ozljede glave i ruptura mišića nadlaktice posljedice su nemilog incidenta u Osnovnoj Školi “Petar Kružić” na Klisu kada je roditelj učenice u ponedjeljak u 12.40 sati napao Maju Vrgoč, nastavnicu koja predaje biologiju i kemiju, i ravnatelja Nevena Tešiju koji ju je pokušao zaštititi.

Napad se dogodio tijekom nastave, pred učenicima šestog razreda, ali radilo se o roditelju jedne od učenica sedmog razreda. Razlog takvog ponašanja bila je, navodno, zaključena trojka iz biologije umjesto četvorke. Otac učenice je, prema neslužbenim informacijama, udarao nastavničinom glavom po klupi. Ravnatelj Tešija ju je pokušao obraniti, ali je i sam postao žrtva napada iz kojeg je izišao s ozlijeđenom rukom. Oboje su, nakon napada, potražili liječničku ponoć u solinskom Domu zdravlja odakle su ih poslali na Hitni prijam u Split.

– Dvoje ozlijeđenih iz osnovne škole primljeni su na Hitni kirurški prijam KBC Split u 1.20 sati te im je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je kako gospođa ima ozljedu zadnjeg dijela glave, a gospodin rupturu mišića nadlaktice. Nakon saniranja ozljeda, pušteni su na kućnu njegu – kazao nam je dr. Dario Matić, šef kirurške službe. Ruptura mišića nastaje kod iznimno jakih udaraca, doznajemo od liječnika.

U samoj osnovnoj školi zatekli smo još uvijek šokirane djelatnice koje nisu željele davati izjave za javnost. Kako su nam kazale, jedini ovlašteni za to je ravnatelj. Jedna od njih najviše se zabrinula što će škola biti proglašena opasnim mjestom što je, prema njezinu mišljenju, netočno. Od njih tako nismo uspjeli doznati više pojedinosti o događaju, ali smo se uvjerili kako se u školu može nesmetano ući a da vas nitko ne pita što tražite i koga trebate. Napadač je odmah nakon upada u školu priveden u Policijsku postaju Solin.

– Radi se o 40-godišnjoj osobi nad kojom traje kriminalistička obrada. Osim njega, u postaji će nakon otpuštanja iz bolnice izjave dati i ozlijeđene osobe – kazala nam je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!