Roditelji s Pujanki: Sutra nećemo poslati djecu u školu!

(Slobodna Dalmacija) Prema odluci Vijeća roditelja OŠ Pujanki i pisanoj suglasnosti velike većine svih roditelja učenika OŠ Pujanki, sutra učenici OŠ Pujanki neće pohađati nastavu, uz izuzeće osmih razreda, jer se oni pripremaju za upis u srednju školu. Umjesto učenika u 10 sati roditelji će biti na gradilištu nove škole.

– Učenici OŠ Pujanki već drugu školsku godinu pohađaju nastavu, umjesto u svojoj, u 4 splitske osnovne škole – Pojišan, Dobri, Visoka i Trstenik, a do tih škola ih svakodnevno odvoze i dovoze „Prometovi“ autobusi. Rade u otežanim okolnostima, imaju brojne nastavne sadržaje u suprotnoj smjeni te dnevno gube dosta vremena na prijevoz. Svakodnevno su izloženi izuzetno opasnim situacijama na putu od kuće do škole i natrag autobusima. Roditelji se pozivaju na pravo i obavezu na primjerene uvjete obrazovanja naše djece. Želimo ukazati na ovu tešku situaciju i senzibilizirati javnost te potaknuti sustav i nadležne institucije da je riješe.

Pisanim putem većina djelatnika OŠ Pujanki iskazali su podršku roditeljima i učenicima u nastojanju, glede bojkota nastave 02.04.2103. u nadi da će udruženim snagama potaknuti sve nadležne institucije da se konačno riješi problem dovršetka školske zgrade. Već su više puta prekoračeni dogovoreni rokovi izgradnje školske zagrade. Dobra volja i namjera su dobro došle, ali roditelji smatraju da to nije dovoljno, treba izgraditi školu – stoji u priopćenju.

1 Comment

  1. Nitkovi s državne i gradske razine uspjeli su ono što se ni u ratu nije dogodilo. Ugasili su nastavu u jednoj splitskoj školi.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!