Šesnaestogodišnjak 
smrskao lice kolegi zbog bivše djevojke

(Večernji list) S teškim potresom mozga, potpuno smrskanom jagodičnom kosti i kosti oko oka 15-godišnji Valentin Celinić već treći dan leži u zagrebačkom KBC-u Dubrava. Ozljede su to koje mu je nanio školski kolega, 16-godišnji M. P. K. u utorak navečer ispred Graditeljske tehničke škole Zagreb, za vrijeme malog odmora. I sve to, kako se čini, zbog ljubomore.

Titanske pločice u licu

– Naš sin od početka školske godine sjedi s djevojkom, bivšom curom svog napadača. To nije bio njegov izbor, tako ih je razmjestila razrednica, međutim M. P. K. vjerojatno je mislio da između njih postoji neka veza – objasnila je Vlatka Celinić Marjanović, majka pretučenog učenika, i dodala da sukob, koji se dogodio ovaj tjedan, nije bio jedini između dvojice budućih arhitektonskih tehničara. Znali su se, objašnjava Celinić Marjanović, porječkati i prije, međutim nikad nije bilo većih razmirica.

– Valentin već godinama trenira rukomet i kući uvijek dolazi oko 23 sata. Naravno, uvijek se brinemo da mu se nešto ne bi dogodilo, ali da bi mogao nastradati upravo u školi, na to nismo ni pomišljali – rekao je Valentinov poočim Siniša Marjanović spremajući se u bolnicu kako bi posjetio sina nakon operacije. Petnaestogodišnjaku su liječnici ugradili titanske pločice u lice jer su mu kosti bile potpuno smrskane. To i ne čudi toliko, objašnjavaju dječakovi roditelji, uzimajući u obzir da Valentinov napadač trenira boks.

– Slučaj je vrlo ozbiljan i njime se bavim po službenoj dužnosti. Samom događaju nisam svjedočila, tako da ne mogu puno komentirati, policija vodi slučaj – rekla je Jasna Fabijanić, ravnateljica škole u čijem se dvorištu dogodio incident koja roditelje nije o tome ni obavijestila.

Sestra odbila pomoći

O tome da je Valentin napadnut Marjanovići su doznali od policajca koji im je kući došao javiti da im se sin nalazi u bolnici.

– Razočarani smo svime što se dogodilo. Nakon što je M. P. K. nokautirao Valentina, odšetao je dalje na nastavu, dok su prijatelji moga sina odveli preko puta škole, u Dom zdravlja u Sigetu. Međutim, tamo su mu odbili pomoći. Medicinska sestra do koje su došli rekla im je neka netko od njih nazove Hitnu pomoć jer ona ozlijeđenom dječaku ne može pomoći – rekla je mama Valentina kojeg su prijatelji potom vratili na parkiralište škole i pozvali Hitnu pomoć koja je došla ubrzo nakon toga, kao i policija.

– Ispred škole došlo je do fizičkog obračuna u kojem su jednom od maloljetnika nanesene teške tjelesne ozljede. Postupak je još u tijeku – rekli su u PU zagrebačkoj, dok su iz prosvjetne inspekcije kratko poručili da su upoznati s događajem, ali još će provjeriti je li škola poduzela sve potrebne radnje. Neslužbeno doznajemo da policija nije zadržala M. P. K. jer nije punoljetan, a čeka se i iskaz Valentina koji se još oporavlja od teške operacije koja je umjesto sat i pol, koliko je bilo predviđeno, trajala jučer čitavo jutro.

– Napadač našeg sina već se vratio u školu, u društvo svojih vršnjaka koji su čak i zaprijetili Valentinovim prijateljima da ne kažu što se dogodilo, a kad će naš sin ponovo normalno krenuti u svoj prvi razred, to nitko ne može znati – rekla je mama Vlatka.

Napadačeva majka nazvala roditelje žrtve i ispričala se

Djevojka zbog koje su se posvadili srednjoškolci godinu je dana starija od Valentina te je završila u njegovu razredu nakon što je pala prvi razred prošle godine. Koliko su ona i M. P. K. bili u vezi, ne zna se.

– Naš sin i djevojka s kojom sjedi u školi čuli su se povremeno, zbog neke zadaće ili slično. Nisu izlazili jer Valentin ima djevojku – objasnila je mama Vlatka koju je nakon incidenta nazvala i uplakana samohrana napadačeva majka te rekla da joj je strašno žao zbog svega što se dogodilo.

3 Comments

  1. Kako ono reče naš ministar, učitelji/nastavnici bi se trebali nositi s tim, a drugi učenici?
    “- Ni iz škole me nitko nije službeno nazvao, od policije sam saznala o tome što se dogodilo mom sinu – kaže mama Vlatka.
    – Nitko iz škole nije nas nazvao da nas obavijesti što se dogodilo. Došao nam je policajac kući na vrata.” – u izjavi za Jutarnji list.
    Kako da škola zna što se dogodilo ako su učenici odmah otišli u Dom zdravlja da nisu obavijestili nikoga od nastavnika ili stručnu službu.
    Pitanje je što škola može zakonski u ovakvom trenutku napraviti. Ja vjerujem da će biti PSP.

  2. i sada će, nakon što valentina puste iz bolnice i vrati se na nastavu, sjediti u istom razredu s onim koji mu je smrskao lice? i osjećat će se baš ugodno. između ostalog, i zbog ovakvih slučajeva traži se pedagoška mjera suspenzije.

  3. Sigurno su nastavnici krivi za to-po stručnom mišljenju u članku objavljenom na ovim stranicama (kojeg je napisala psihologonja) sigurno nije bilo kontakta oči u oči.Jadničak, to je ostavilo posljedice na njega pa se sad vodi po onoj ful-kontakt.A i mamica ga je tako učila,čak je i napala ozlijeđenog.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!