Maturant usred škole ugrizao i pretukao bivšu djevojku

(T-Portal) Zagrebačka policija uhitila je u ponedjeljak popodne 18-godišnjeg maturanta XIII. gimnazije nakon što je u školi brutalno pretukao svoju bivšu djevojku i njenog kolegu iz II. razreda koji joj je pokušavao pomoći

U napadu bijesa zbog prekida sa 16-godišnjom učenicom 2. razreda zagrebačke gimnazije mladić je djevojku tijekom malog odmora nakon prvog sata na stubištu škole odgurnuo tako da je udarila glavom o zid, potom ju je gušio i ugrizao za lice, a njenog prijatelja, koji joj je htio posuditi mobitel da se javi roditeljima, uhvatio je za vrat i udario ga šakom u glavu. Agresivni maturant potom je prijetio djevojci da će je ubiti, da će baciti bombu u školu, a u svom divljačkom pohodu šakom je udario pokraj vrata zbornice, zbog čega je nastala rupa u zidu.

U školu su odmah pozvani policija i Hitna pomoć koja je ozlijeđenu djevojku prevezla u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, gdje su joj liječnici sanirali ozljede. U školi su šokirani incidentom, posebice zato što taj maturant nikada prije nije bio agresivan. Imao je, doduše, problema zbog izostanaka, zbog čega je bio pod stručnim tretmanom, ali nije radio probleme ni profesorima ni učenicima. Često bi se, kaže ravnatelj Želimir Čečura, pojavio u školi, ali ne bi sudjelovao na nastavi. A ako je i bio na satu, sjedio je u zadnjoj klupi nezainteresiran za ono što profesor govori. ‘Zbog teškog kršenja statuta i fizičkog napada učenik će biti izbačen iz škole’, najavio je ravnatelj XIII. gimnazije za Jutarnji list.

Djevojka je, ispričao je školski pedagog Igor Salopek, osam mjeseci bila u vezi s nasilnikom, a već duže vrijeme bila je u strahu zbog njegovih agresivnih ispada. Nije bila riječ o fizičkom, nego o verbalnom nasilju. Mladić je, naime, djevojci slao prijeteće poruke kada nešto nije bilo po njegovoj volji. Ona je htjela prekinuti tu vezu, ali bilo ju je strah. Posebice zato što je čula da se njegova bivša djevojka čak pokušala ubiti jer više nije mogla podnijeti pritisak. A kad god bi pokušala s njim razgovarati o problemima, burno je reagirao.

Škola je, zaključili su u Prosvjetnoj inspekciji, pravodobno reagirala prema Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima. Odmah su zvali roditelje žrtve i napadača, policiju, Hitnu pomoć, a obavijestili su i Gradski ured za obrazovanje. Nasilnik je trenutno u zatvoru u Remetincu, a u Policijskoj upravi zagrebačkoj kažu da je kriminalističko istraživanje u tijeku, nakon čega će se znati više detalja o ovom slučaju.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!