Sindikati: Jovanović bi trebao biti čovjek od riječi i dati ostavku

(Dnevnik.hr) Jovanović sve manje vjeruje u pozitivan ishod priče oko izmjene kolektivnog ugovora i mirenja sa sindikatima. Ministar smatra kako su zbog stava sindikata, pravi gubitnici učitelji te kako je Vlada dovedena u neugodan položaj.

Jovanović je poručio kako bi prihvaćanjem prijedloga Vlade, da je više razumijevanja i dobre volje kod sindikata obrazovanja, profitiralo školstvo.

S druge strane, Jovanović i otkazivanje kolektivnog ugovora ne smatra krajnje lošom stvari, jer, kako ističe, tad bi se sustav plaća u školama postavio na zdrave temelje.

Predstavnik Sindikata hrvatskih učitelja, Zvonimir Laktašić, poručio je ministru i Vladi kako su sindikati uvijek spremni pregovarati, no ako Vlada ne ponudi ništa novog, niti oni neće promijeniti svoje stavove.

Ministru Jovanoviću je poručio kako bi trebao pokazati da je čovjek od riječi te dati ostavku, zbog prijašnjih izjava kako će to učiniti ako će jednih učitelja u školstvu rasti, a drugih pasti.

Sastanak je završen nakon dva sata trajanja, a detalji cjelokupnih dogovora zasad su tajni.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za unutarnje, vanjske i europske poslove, Neven Mimica, rekao je kako proces mirenja može trajati i do dva mjeseca, ali se nada da bi se već u ponedjeljak mogli znati detalji i da bi se uvjeti mogli zadovoljiti. Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, također je izrazio svoje nade u skoro rješavanje ovog procesa.

Dogovoreno je da se postupak mirenja nastavlja, a sljedeći sastanak održat će se u ponedjeljak, 27. kolovoza ove godine, u 14.00 sati, u zgradi Vlade Republike Hrvatske.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!