Još hrvatskih medalja, ovaj put na kemijskoj olimpijadi

Nastavljaju se uspjesi hrvatskih učenika na olimpijadama znanja. Kako javlja Tomislav Portada, na upravo završenoj Međunarodnoj kemijskoj olimpijadi koja se ove godine održala u Washingtonu (SAD), Hrvatsku su predstavili Tomislav Begušić, maturant splitske III. gimnazije, Edi Topić, maturant riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića, Bruno Buljan, maturant zagrebačke V. gimnazije, te Zvonimir Jurelinac, učenik 3. razreda zagrebačke XV. gimnazije.

Naši se učenici s olimpijade vraćaju s četiri medalje. Tomislav i Zvonimir osvojili su srebrnu, a Bruno i Edi brončanu medalju. Spomenuta se četvorka već i prije istakla svojim postignućima. Tomislavu i Ediju ovo je drugo uzastopno sudjelovanje na kemijskim olimpijadama, a Bruno je ove godine osim na kemijskoj, sudjelovao i na međunarodnoj olimpijadi iz fizike.

Učenike su na putu pratili prof. dr. sc. Branka Zorc i prof. dr. sc. Tomislav Cvitaš, koji su ujedno i voditelji grupe znanstvenika, nastavnika i studenata koja je naše natjecatelje pripremala za sudjelovanje na kemijskoj olimpijadi.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!