Učenici su ga htjeli silovati nogom stolice, a sud ih vraća k njemu u razred!?

(Jutarnji list) Trojici učenika Šumarske škole Karlovac, koji su u prosincu prošle godine tijekom malog odmora pokušali nogom stolca silovati kolegu iz razreda , na Odjelu za mladež Općinskog suda u Karlovcu izrečena je odgojna mjera “pojačane brige i nadzora te uključivanja u pojedinačni ili skupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade”, potvrdila nam je glasnogovornica suda Irena Šegavić.

Maloljetnici u dobi od 15 i 16 godina nakon incidenta su suspendirani s nastave te ovih dana u školi polažu predmete koje su spremali kod kuće. Ako polože predmete, moći će, kao i svi drugi učenici, redovno upisati treći razred, te će se vratiti u razred iz kojega su bili izbačeni.


Podsjetimo, slučaj se dogodio između šestog i sedmog sata jutarnje smjene. Dvojica učenika uhvatila su žrtvu, prislonila dječaka na stol, a treći učenik pokušao mu je u stražnjicu gurnuti nogu stolca. Srećom, zlostavljani učenik uspio se istrgnuti, te je pobjegao i sve prijavio pedagoginji škole Mirni Korkut.

Kaznena prijava

U školu je ubrzo stigla kriminalistička policija pa su nakon istrage podnijeli kaznenu prijavu protiv trojice učenika zbog nasilničkog ponašanja prema drugim učenicima. Istražitelji su utvrdili da je trojac maltretirao i ostale učenike još od početka školske godine.

Sastanak roditelja

Školska pedagoginja Mirna Korkut kaže da će Centar za socijalnu skrb imenovati stručnjake koji će o problematičnim učenicima voditi brigu, posjećivati ih kod kuće, razgovarati s roditeljima… Ona smatra da su mediji cijeli slučaj prenapuhali.

– Ma djeca bi se među sobom izmirila, odmah kad se doznalo za događaj, svi roditelji su se našli i ispričali zlostavljanom dječaku i njegovim roditeljima. Na kraju krajeva, i sudska kazna koja je vrlo blaga dokazuje da se ništa strašno nije dogodilo – rekla je pedagoginja Korkut.

Zlostavljanom dječaku nije pružena nikakva psihosocijalna pomoć već je sve proživio, kako je rekla pedagoginja, u hodu jer “na njemu nije bilo vidljivih trauma”.

Odgovarajuće terapije

Predsjednica Udruga sudaca za maloljetnike Lana Petö-Kujundžić smatra propustom to što žrtvi nije pružena nikakva pomoć. Kaže da je pedagog škole trebao obaviti najveći dio posla, kontaktirati stručnjake i omogućiti dječaku barem četiri ili pet odgovarajućih terapija.

1 Comment

  1. Prestrašno!
    Pedagoginja bi trebala dobiti otkaz zbog izjava! Ja da sam roditelj tog dječaka privatno bi je tužila.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!