Jovanović o rezultatima istraživanja: To je dokaz da treba uvesti zdravstveni odgoj

(Index.hr) Ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović prije sjednice Vlade je rekao da nema ništa protiv toga da Sabor danas raspravlja o njegovom povjerenju. “Zadovoljan sam zadovoljan što ćemo danas imati tu raspravu jer će mi se napokon pružiti prilika da pokažem što je sve radilo moje ministarstvo i da nisam ministar nogometa na rubu znanosti”, rekao je Jovanović.

Jučer objavljeni podaci istraživanja Zavoda za javno zdravstvo pokazali su da učenici ne vole školu. Jovanović je najavio kako će ti podaci pomoći njegovom ministarstvu u daljnjem radu. “To istraživanje je vrlo zanimljivo i vrlo bitno za moje ministarstvo jer mi želimo promijeniti školu na način da promjenimo ono što se uči i kako se uči”, rekao je Jovanović dodavši kako činjenica da učenici ne vole školu nije jedina stvar zanimljiva u tom istraživanju.

“To istraživanje ne pokazuje samo da su naša djeca nezadovoljna školom nego pokazuje da jako puno puše i da su jako debela. To je jedan dokaz da je promjenama sadržaja u škole neophodno što prije uvesti zdravstevni odgoj. Zdravstveni odgoj će onda omogućiti da djeca ne budu debela, da ne obole od srca, da žive zdravije i mislim da je to jedan put koje naše ministarstvo treba što prije omogućiti da se promijeni kako se i što uči u školi, da škola bude zanimljivija i da iz škole izlaze djeca sa znanjem za život, a ne sa znanjem za ocjenu”, zaključio je Jovanović.

1 Comment

  1. Ma kakve su bljezgarije. Pa učenici nikad nisu voljeli školu, od njenog nastanka. Škola nije tu da je se voli nego da djeca nisu na ulici i da po mogućnosti postanu poslušni. Najveći domet je da zapamte bar nešto od znanstvenih spoznaja do kojih su postepeno dolazile prethodne generacije ljudskog roda i da ne vjeruju svemu štp čuju i pročitaju.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!