Nastavnici komentiraju: “Dno dna!”

Jedva 24 sata prošlo je od objave da će novinarka Ivana Kalogjera postati savjetnica ministra obrazovanja Željka Jovanovića, a internet i zbornice već su krenuli s unakrsnim zgražanjem. Na nastavničkim grupama na Facebuku, kao i po forumima, vladaju šok, nevjerica i rezignacija, a djelić atmosfere koja je, po svim pokazateljima, obuhvatila dobar dio hrvatskih nastavnika možete vidjeti i na našem forumu.

Najčešći komentar koji se može čuti po zbornicama je da u startu nitko od Jovanovića nije očekivao puno, ali da je svojim najavama i potezima u prva dva mjeseca svog ministrovanja i ta mala očekivanja iznevjerio, da bi imenovanje Ivane Kalogjere jednodušno bilo ocijenjeno “dnom dna”.

To ni ne čudi previše s obzirom da se više-manje svi nastavnici koji su do sada iznijeli svoje mišljenje slažu da se radi o senzacionalističkoj novinarki koja je odradila odličan posao praćenja prosvjete, ali isključivo iz pozicije žute štampe. Iz njenih tekstova – u kojima su joj sugovornici uglavnom ravnatelji, savjetnici, osobe iz ministarstva (dakle oni koji su najviše odgovorni za “dno dna” na kojemu se hrvatsko obrazovanje danas nalazi), ali nikad kad je riječ o nekoj općeobrazovnoj temi, nastavnici – vrište površnost i nerazumijevanje sustava i toga što bi obrazovanje zapravo trebalo biti, a preplavljeni su jeftinim podilaženje roditeljima i onom dijelu javnosti koji je već do grla uronjen u antiintelektualnu kampanju i nepovjerljivost prema svakome tko ima više od srednjoškolske diplome.

Nije jasno kakve savjete ministar Jovanović očekuje od ove novinarke, iako je sasvim moguće da je ovo dio taktike “stavljanja na svoju stranu” potencijalnih kritičara. Koliko će ovaj protuprirodan brak iz interesa trajati i kakve će posljedice polučiti, tek trebamo vidjeti.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!