Profesor Legenda zbog prijetnji i zastrašivanja zatražio pomoć policije!

(Jutarnji list) Ironičnim ganućem i prolijevanjem suza u televizijskom prilogu zbog otvorenja okretišta za autobus ispred Osnovne škole dr. Franje Tuđmana u Korenici, profesor u toj školi Ante Kovač dobio je nadimak – Legenda. Koliko nosi novi nadimak, toliko traje i njegova agonija. Pritisci sa svih strana nedavno su kulminirali pa je čak zbog prijetnji i zastrašivanja zatražio pomoć ličkih policajaca.

Na kućna vrata, naime, pozvonili su mu susjedi koji su mu došli izraziti sućut zbog smrti djeteta. Dijete mu je, srećom, bilo živo i zdravo, no susjedove izjave bilo su dovoljno šokantne.

– Oni su od nekog čuli da mi je dijete mrtvo, a ovi pak od nekog trećeg. Pokušao sam istraživati tko širi takve glasine, no na kraju sam ipak sve prepustio policiji – rekao nam je profesor Ante Kovač.

Prijetnje su dolazile i iz škole u kojoj radi, no usprkos tome, ne žali za svojim potezom koji je oduševio hrvatsku javnost. Smeta ga što politiku škole kroji – politika.

U šest godina u školi se promjenilo sedam ravnatelja. Aktualna ravnateljica Vesna Vidović, koja je ipak odustala od tužbe zbog njegovog televizijskog performansa, trenutno je na bolovanju.

– Ja sam nakon svega sam sebi obećao da do mirovine više neću ništa prigovoriti nijednom ravnatelju. Ne zbog toga što me nakon svega ovoga strah, nego upravo zbog svih anonimnih podrški. Meni je dosta “šifriranih junaka” koji te tapšu po ramenu, a kad treba nešto javno reći nastane tišina. Ja sam svojoj ravnateljici sastavio četiri stranice povijesti mobinga koji prema meni traje mjesecima i upozorio je da će to završiti kod nadležnih organa ako se nastavi. Ona je sutradan otišla na bolovanje i od tada živim u miru Božjem. Ona je samo jedna priprosta gospođa iz “Mrduše Donje” i ne morate biti jako pametni da bi nad njom briljirali. Vlast je slatka, ali zna ostaviti gorak okus u ustima – valjda je to i ona shvatila – zaključuje profesor Kovač.

Smatra da su borba “za neko opće dobro i obrana principa u ovoj nakaradnoj državi sizifovske budalaštine”.

– I tako vam nitko ne vjeruje i misli da imate neke skrivene interese. Tako je bilo i kad sam radio u Nadbiskupskoj gimnaziji – puno anonimne podrške i puno tišine i na kraju zaključak – on uvijek pretjeruje. Jedva sam izvukao živu glavu od seksualno nastranih crnomantijaša i inkvizitora – žali se profesor Ante Kovač.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!