Ivana Kalogjera postala savjetnica ministra Jovanovića

(T-portal) Nakon premijera Zorana Milanovića i novi ministri formiraju savjetničke timove. Ministrica zaštite okoliša Mirela Holy i ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović među svoje savjetnike izabrali su dvije novinarke.

Sonja Hodak sljedeće četiri godine savjetovat će ministicu Mirelu Holy. Hodak je bila novinarka u Jutarnjem listu, kratko urednica u Večernjem listu i Business.hr-u, a radila je i kao direktorica u PR agenciji u vlasništvu Ivana Račana Maksima komunikacije.

Hodak kaže da se u Ministarstvu još odrađuje sistematizacija cjelokupnog posla, tako da još ne može reći ništa više od same informacije da je postala savjetnica: ‘Ministrica Holy okuplja tim s kojim će raditi, a kako smo radile zajedno u Maksima komunikacijama, vjerovala je da imam znanja i vještine koje će njoj pomoći u radu.’

Nešto rječitija bila je donedavna novinarka Jutarnjeg lista Ivana Kalogjera koja ima 25 godina iskustva u praćenju tema koje se tiču obrazovanja i znanosti. Petnaest godina provela je u Večernjaku, nakon čega je prešla u Jutarnji list.

‘Ministar Željko Jovanović pozvao me da mu budem glavna savjetnica u timu od ukupno četiri savjetnika. Kada me nazvao, ugodno sam se iznenadila jer se ranije nismo poznavali i nisam to očekivala. Pretpostavljam da je pratio moj rad’, kaže Kalogjera, ponavljajući da je novinarstvo i dalje njezina velika ljubav.

Odlučila je prihvatiti savjetničko mjesto a da još, kako tvrdi, ne zna koji će joj biti točan iznos plaće: ‘Mislila sam da moje znanje i iskustvo, koje sam stekla prateći sigurno 20 ministara, možemo kapitalizirati da napravimo nešto dobro za škole i djecu, a vidim da i ministar ima veliku volju da nešto promijeni.’

Kalogjera i Hodak radile su zajedno u Večernjaku i Jutarnjem listu. ‘Čak smo sjedile zajedno u sobi i zaista mislim da je Sonja pravi izbor za savjetnika ministrice Holy. Puno zna, sposobna je i pametna i jako mi je bilo drago kada sam to čula’, rekla je Kalogjera.

‘Imam dobar feeling da će se nešto promijeniti nabolje, a mislim i da nam je to svima u interesu – od prosvjetara do roditelja. Nisam stranačka osoba i nisam se grebala za savjetničku poziciju, ulazim u ovaj posao potpuno iskreno’, poručila je nova savjetnica ministra Jovanovića za tportal.

1 Comment

  1. Koja je procedura da se Jovanovića zbaci s funkcije? Otkako je došao za ministra jedino što znade je udarati po svemu što miriše na hrvaštinu.

    – ukinuo je šport iz naziva ministarstva
    – ukinuo je Vijeće za normu hrvatskoga standardnog jezika
    – grafiti lijenih “učenika” s Facebooka su mu važniji od izvješća koja pišu učitelji, profesori, pedagozi i ravnatelji. Ponižava struku i sve ljude koji su ih birali.
    – za savjetnicu ima onu koja promiče Goldsteinov “pravopis” koji nije nikakav pravopis, nego jedno najobičnije redikuliziranje hrvatskog jezika. (http://www.jutarnji.hr/ministre–moramo-imati-jedinstveni-pravopis–i-to-onaj-koji-ljudi-zele/1007257/) “Pravopis koji ljudi žele”, kako da ne. Sad će nam još ulica određivati pravopis.

    Kao da je 1971. pa se radi sječa svega što daje na hrvatštinu.
    A sve to sprovodi čovjek iz Partije, Jovanović.

    Ma koje to svoje komplekse taj čovjek liječi? Šta on hoće od ove države?
    Neka ne pokušava vraćati kotač povijesti unatrag.
    Neka više odraste. Nije život američka serija za adolescente i pubertetlije u kojem su nastavno-školsko osoblje negativci, inteligentna djeca koja utječu da razred uči bolje budale, a glavni junaci, protagonisti su nasilnici, dileri i neradnici.

    Maknimo ovakve osobe i stavimo na funkciju one koji znaju svoj posao.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!