Poklanjanje ocjena: usluga učenicima?

U potrazi za materijalima vezanima za prethodnu temu o poklanjanju ocjena, na internetu smo pronašli na jedan post koji odlično ilustrira posljedice državne strategije da se “učenicima ide na ruku” kad je riječ o ocjenjivanju. Slobodno ga se može shvatiti kao odgovor onima koji tvrde da bi prijemni ispiti za srednje škole ili mala matura “kod učenika izazvali preveliki stres”.

Post prenosimo bez ikakvog uređivanja, pravopisnog ili gramatičkog.

ja plačem ovo dok pisem.Upisala sam gimnaziju jer sam mislila da mogu to izdrzat,jer sam u osnovnoj prolazila peticama. Ali ja vec imam samo jednu peticu,jednu cetvrticu,tri trice ,cetiri dvice i tri jednice…danas sam dobila dvije jedinuce jednuiz engleskog i jednu iz fizike iz kontrolnog.Ja se stvarno ne mogu naviknuti da dobijam tako lose ocjene.Zelim da ih popravim ,ali profesori su preokrutni.Javila sam se iz francuskog i dobila tri jer mi je rekla sa sam previse naštrebala.Ne prebacijue mi se u neku drugu skolu jer znam da od njih nista nema ,a i nema toliko skola u mom gradu.imala sam sestru prosle godine je zavrsila i bila ucenik generacije.A ja?..kako sam krenula sa ovim ocjenama..ali svaki put kad hocu odgovarat imam neku tremu i pijem tablete za smirenje prije casa.I jos nesto zbog cega imam ovako lose ocjene je sto sam na “udarnom”listu,svaki put kad profesor hoce pitati otvori moj list ,prozove me i da mi losu ocjenu………ne zelim ove ocjene ,jer znam da mogu bolje ..zelim da ih ispravim,ali ja provedem cijeli dan u sobi uceci jednu lekciju…i krivo mi je sto se necu moc na fakultet upisati sa ovakvim ocjenama :((((((((((((((

Sad čekamo da se javi dežurni dušebrižnik koji će ustvrditi da je za ovaj slučaj kriva prestroga gimnazija koja bi trebala sniziti kriterije.

1 Comment

  1. To je normalno, u početku, s obzirom da si 1.r. i to gimnazije,gle; nauči. Žao mi je što nemam drugog odgovorore, zamisli kako je meni bilo:
    1. Završio sam OŠ u Hrvatskoj, prošlo polja ljeta i jedan dan došli roditelji kući i selimo se u Švedsku?? Ja ono WTF???, kakva Švedska, pa ja ne znam jezik, ono ?? – znaš li što znači otići u drugu zemlju, 1. put u SŠ i to u Švedskoj, na švedskom…aaaa… No dobro, odmah sam počeo ići na pripremni tečaj prije srednje, položio švedski i poćeo zajedno sa sestrom ići u Švedsku školu (u Göteborgu)… Ocjene su mi u početku bile oko 3, sad su već 4 i 5… Dok nisam naučio švedski, sporazumjevao sam se njemačkim, to mi je kao drugi maternji, sad smatram ovo najboljim što mi se dogodilo; 1. ekipa u razredu je pre super, učitelji imaju razumjevanja i sve, škole su ultra moderne, ima puno stranaca, sam grad je jako lijep i razvijen, sad govorim 3 jezika… meni je ova promjena bila super…
    Tako da samo uči, vježbaj, budi aktivnija… 🙂

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!