Podrška hrvatskog liječničkog sindikata!

https://www.hls.hr/

Hrvatski liječnički sindikat daje punu podršku učiteljima, nastavnicima i profesorima u štrajku i  njihovoj borbi za dostojanstvo i pravedne plaće.

Jednako kao i prosvjetari, i hrvatski liječnici su nezadovoljni zbog brojnih problema koji se godinama ne rješavaju ni u zdravstvu ni u školstvu. Nitko od nas više ne želi slušati izgovore da je za takvo stanje kriva neka prijašnja Vlada.

Vrijeme je da se krivi potezi ranijih Vlada počnu rješavati!

Hrvatski liječnici čak nemaju pravo na kolektivno pregovaranje za svoje uvjete rada i plaće, Vlada već dvije godine obećava da će problem riješiti, ali rješenja nema. U međuvremenu nam svaki dan sve više mladih odlazi u inozemstvo u potrazi za boljim uvjetima rada.

Moramo li se doista štrajkovima boriti da nam djecu ima tko učiti govoriti hrvatski, da nam od djece stvore pametne i obrazovane ljude? Moramo li se štrajkovima boriti da nam djecu i roditelje ima tko liječiti?

Pozivamo hrvatsku Vladu da sjedne za stol sa sindikatima u štrajku, ozbiljno shvati stvarnost i u dijalogu na europskoj razini pokuša naći zajednički jezik za rješenje spora s prosvjetarima.

Prosvjetarima čestitamo na jedinstvu i odlučnosti u borbi za svoja prava i nadamo se jednakoj odlučnosti i jedinstvu liječnika u budućim akcijama liječnika o kojima se ovih dana ozbiljno razmišlja.

Učitelji, nastavnici, profesori, izražavamo sindikalnu solidarnost s vašim zahtjevima i poručujemo vam da ustrajete!

Predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata

mr. sc. Renata Čulinović-Čaić, dr. med.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!