STRAVA U OSNOVNOJ ŠKOLI Dječak (9) digao ruku na sebe jer su ga djeca maltretirala nakon što im je priznao svoju tajnu: ‘Rekli su mu da se ubije’

(Jutarnji list) Devetogodišnji je dječak izvršio samoubojstvo nakon što je četiri dana trpio maltretiranje u školi u Denveru u američkoj saveznoj državi Colorado.

Njegova je majka Leia Pierce rekla za KDVR-TV da joj je njezin sin Jamel Myles tijekom ovog ljeta otkrio da je gay. Jamel je to htio reći i učenicima u svojoj školi jer se ponosio time što je gay, otkrila je njegova majka.

Škola u koju je išao Jamel tvrdi da tamo postoje savjetnici za krize koji su na raspolaganju učenicima, a školski je sustav obiteljima poslao pisma o mogućnostima dodatnog savjetovanja za učenike.

U pismu adresiranom na obitelji učenika stoji da je Jamelova smrt ‘neočekivani gubitak za školsku zajednicu’. U pismu škola roditelje upozorava na znakove stresa koje bi trebali primijetiti kod svoje djece.

‘Naš je cilj biti vaš partner i podrška. Molimo vas da nam se slobodno obratite kako bismo razgovarali o načinu na koji želite ovo riješiti’, stoji u pismu.

Iz škole poručuju da učitelji pokušavaju stvoriti prostor kako bi učenici mogli s njima podijeliti kako se osjećaju i pokazati svoje emocije.

Učitelji četvrtih i petih razreda također će individualno nazivati obitelji kako bi provjerili kako su ta djeca.

‘Naš je prioritet sada pomoći svima koje ovaj slučaj zabrinjava, držati učenike na sigurnom i istražiti činjenice ove tragedije’, poručili su e-mailom iz škole.

Policija u Denveru istražuje smrt ovog dječaka tretirajući ju kao samoubojstvo. Jamelovo je tijelo pronađeno u četvrtak u obiteljskom domu.

On je upravo počeo pohađati četvrti razred osnovne škole Joe Shoemaker.

‘Moj sin je rekao mojoj starijoj kćeri da su mu djeca u školi rekla neka se ubije. Jako sam tužna što se nije meni obratio. Jako sam uzrujana zbog toga što je zaista mislio da je samoubojstvo jedino rješenje’, ispričala je njegova majka, prenosi BBC.

Dodaje da je Jamel njoj rekao da je gay. Pritom je, kaže, izgledao jako prestrašeno, no ona mu je rekla da je sve u redu i da ga još uvijek voli. Njegova majka sada kaže da se samo nada da smrt njezina sina može podići svijest o posljedicama nasilničkog ponašanja.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!