Facebook podružnica Nastavnici organizirano prešla brojku od 10.000 članova

Prije sat vremena, vrlo blizu ponoći, Facebook grupa Nastavnici organizirano prešla je brojku od 10.000 članova. Naravno, ovo je dobra prilika da se podsjetimo kako je sve počelo.

Grupa i Udruga Nastavnici organizirano (UNO) nastali su kao nastavak foruma obrazovanje.freeforums.org. Nakon nekog vremena prerasli smo u udrugu koja se u međuvremenu formalno zatvorila i pretvorila u manje formalnu Mrežu, a s akcijama smo nastavili.

Najznačajnije akcije su bile:

1. Akcija “Pravilnik protiv ocjenjivanja” u kojoj je u blic-akciji u 24 sata prikupljeno više od 1000 potpisa struke protiv tragično lošeg pravilnika o ocjenjivanju, pri čemu je prigodno i zatrpan i blokiran e-sandučić MZOS-a. Pravilnik je povučen.

2. Peticija za reformu sustava pedagoških mjera kojom je u nekoliko mjeseci prikupljeno 8000 potpisa učitelja i nastavnika (6500 do trenutka predavanja prijedloga i još 1500 naknadno), dakle oko 20% cjelokupne učiteljske populacije u Hrvatskoj. Peticija je u potpunosti odignorirana i, praktički, manipulacijama i lažima odbijena. No, inicijalni pritisak i dalje traje.

3. Brojna pojavljivanja u medijima dokazuju da smo svojevrstan brand – pita nas se za mišljenje!

U međuvremenu, inicijalno na Facebok grupi, počela je s radom i Prosvjetarska birokratska biblioteka kojoj je cilj sakupiti i dijeliti što više dokumenata koji bi ikada ikome mogli zatrebati u svrhu zadovoljavanja forme, a kako bi nastavnici imali više vremena za ispunjavanje sadržaja svoga posla.

Naravno, više od broja članova nas veseli aktivnost grupe, pomoć kolegama, razmjena mišljenja.

Rastemo! Ne samo brojem, nego i značenjem u zajednici.

Prepoznati smo, cijenjeni, te nas mediji rado pitaju za mišljenje.

U ovih nekoliko godina mnogi su nas pitali da pokrenemo sindikat. Čemu? Dodatnom razvodnjavanju? Radije se borite unutar svojih sindikata, a mi uvijek možemo dati savjet.

Mnogima smo pomogli u nebrojeno puno situacija. I to je smisao ove grupe.

Broj nije bitan, nego aktivnost. Ali je i broj indikator popularnosti. Lijepo je vidjeti peteroznamenkasti broj članova.

Naravno, svakome tko imalo razumije internet komuniciranje jasno je da su Facebook grupe prije svega neformalna okupljališta, “kafane”, za čavrljanje i brzinsko brbljanje. S obzirom da su najkonkretnije akcije krenule od foruma, još jednom pozivamo sve zainteresirane koji žele pomoći prije svega sebi, a onda i drugima, da se priključe i tamo.

Love you all!

Admini

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!