Zbog Harlem Shakea cijeli razred zaradio ukore

(Srednja.hr) Isprva je to bila bezazlena ideja učenika Obrtničke škole Koprivnica, da snime Harlem Shake ples u razredu i to objave na internetu. Međutim, kako su plesali po klupama i imitirali vulgarne scene, ekipa ovog razreda zaradila je ukore. Na roditeljskom sastanku svima se prikazao video, a mame i tate su vidjeviši svoju djecu u ovom izdanju – zanijemili. U nastavku pogledajte video i sami ocijenite je li bilo nužno podijeliti ovim srednjoškolcima ukore.

Popularni ples Harlem Shake već neko vrijeme daje inspiraciju mnogim mladima diljem svijeta da objavljuju video snimke zajedničkih prilično smiješnih plesova. Međutim u prvom razredu elektrotehničara Obrtničke škole u Koprivnici učenici su zbog objave Harlem Shake plesa zaradili ukore, a sazvan je i poseban roditeljski sastanak gdje su roditelji vidjeli njihovu snimku. Ravnatelj smatra da su ukori podijeljeni pravedno, a učenici vjerojatno nisu razmišljali o mogućim posljedicama.

Ukor ih stigao da se takvo što ne ponovi

– Svi smo vidjeli video. Naši učenici su valjda pretpostavljali da video neće pogledati djelatnici škole, ali kako je ‘iscurio’ na Facebook vidjeli smo ga, priznao je Ratimir Ljubić, ravnatelj škole.

Tvrdi da je nakon pogledanog videa bilo nužno sazvati razredno vijeće jer su učenici ‘uništavali imovinu škole i radili vulgarne pokrete koji ne priliče jednoj instituciji poput škole’. Razredno vijeće je svim učenicima u videu podijelilo ukore, a sljedeća instanca bila bi opomena pred isključenje te naposlijetku i samo isključenje.

– Sumnjam da će do toga doći. To nije problematičan razred i to nisu loša djeca. Odgojne mjere su tu samo da ih potaknu na bolje ponašanje, objasnio je ravnatelj Ljubić.

Roditelji na sastanku zanijemili kad su vidjeli video

Iako iz videa nije vidljivo bacanje stolica, neki učenici su se popeli na klupe i plesali po njima, a ravnatelj tvrdi da su nakon toga morali intervenirati jer su klupe bile rasklimane. – Osim toga kad ih čovjek pogleda u videu izgledaju kao razularena banda. To ne priliči ovim inače odličnim dečkima. Očito je da nisu razmišljali o posljedicama, zaključio je ravnatelj.

Zbog videa kojeg možete pogledati u nastavku sazvan i roditeljski sastanak, a ravnatelj nam je otkrio kako su reagirali pogledavši uradak svoje djece. – Jadni ljudi su zanijemili. Vidjeti svoje dijete u takvom izdanju, a što ćete nego zanijemiti, kaže Ljubić.

Unatoč svemu što se dogodilo zbog bezazlenog plesa, ako 1. a razred do kraja školske godine pokaže pristojno ponašanje, odgojna mjera ukora će se povući.

4 Comments

 1. NEMOŠ VIROVAT! MENI SKROZ DOBRO IZGLEDA!
  Jesu ona dvojica malo jače po onoj klupi, ali bit će klupa dobro! Možda je onaj maskirani nastavnik? A STVARNO DI SU BILI NASTAVNICI DOK SE PLESALO?

 2. “Razredno vijeće je svim učenicima u videu podijelilo ukore, a sljedeća instanca bila bi opomena pred isključenje te naposlijetku i samo isključenje.”
  Ti ukori se mogu okačit mačku o rep ! To da je izbacit iz škole i roditelje malo po novčaniku opalit stvari bi bile kud i kamo bolje. samo Ukore dobit za tako što- no svaštaaaaa,to samo papir trpi!

 3. Oprosti, meni nikako nije jasno što su ta djeca STRAŠNO napravila? Bi li strijeljanje bila odgovarajuća kazna?

  Slično su napravili i učenici splitskog MIOC-a i to uz učešće svog omiljenog profesora. Oni su nasmijali zbornicu i ravnateljicu.

  I sada jedna pohvala ministarstvu: „- Ako dođe do povrede pravila kućnoga reda, škola može poduzeti mjere u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju i svojim statutom, objašnjavaju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Ukoliko se roditelji i učenici ne slažu s izrečenim pedagoškim mjerama, imaju pravo žalbe o kojoj bi onda trebalo odlučiti nastavničko vijeće škole.“
  Korektno je da vjeruju da je škola to sposobna sama rješavati. Možda jedna škola ima razloge koji ne postoje u drugoj školi, pa su postupili različito. I statuti im mogu biti različiti.

  Sada još ostaje problem da osnivači (gradovi i županije) znaju školama nametati školske statute, a nadležni su samo kontrolirati jesu li statuti usklađeni sa zakonom.

 4. Te škole su postale jako nesigurne ustanove i za nastavnike i za djecu zahvaljajući tim pustim pravilnicima o “pedagoškim mjerama”. Navodim jer je to sve čista formalnost.
  Ti svi problematični učenici svugdje su manji od makovog zrna, a jedino se očito mogu istresti u školama i nigdje dalje jer znaju da im nitko ništa ne može , a najgore mi je čut kad netko kaže da se to samo radi pojedinim nastavnicima- NIJE sigurno tako.. Svi imaju problema samo neki više neki manje, NO UOSTALOM kakvi god ti “pojedini nastavnici” da jesu, oni se nemaju pravo tako ponašat. Jel se tako nešto radi drugim ljudima koji su visokobrazovani- tipa liječnici ili zubari. Tamo je jedan balavac manji od makovog zrna. priča se da psuju , gađaju , snimaju mobitelom one profeosore koji loše rade- a da li će tako nešto napravit nekom trećem koji “loše radi” tipa recimo nekom zubaru koji će mu loše popravit zub ili liječniku koji mu prepiše krive tablete? Tako nešto se samo događa u današnjim školama jer nitko nema nikakve ovlasti, a nema jer pravilnike pišu oni koji očito nisu radili u razredu.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!