Ministre, koliko treba od obećanja do realizacije?

(HRT) Prije godinu dana ministar obrazovanja Željko Jovanović je nakon napada jednog roditelja na nastavnicu u Vrgorcu obećao da će, zbog zaštite, i učiteljima osigurati status kakav imaju, primjerice policajci.

Došao je još jedan kraj školske godine, ali se ništa nije promijenilo.

Posljednji je tjedan školske godine, a učitelji i profesori bi ga, kako sami kažu, najradije prespavali. Pritisci dijela roditelja zbog ocjena i boljeg upisa njihove djece u željene škole i na fakultete pretvaraju se učiteljima u noćnu moru. Posebno ovih dana.

U spomenutom Ministarstvu pravosuđa kažu da ministrovu inicijativu s početka teksta razmatraju kako uklopiti u Kazneni zakon.

A dok oni razmatraju učitelji i profesori već godinama govore kako su nezaštićeni te pitaju ministra Jovanovića: Trebamo li dijeliti ocjene da nas ne napadaju roditelji ili netko treba ponovno nastradati da se obećanja ozakone?

9 Comments

  1. Trebalo je krajem svibnja puknuti jedan štrajk kako se spada, po cijenu neplaćanja, radne obaveze, ili što će veleumovima gore već pasti napamet.
    Lijepo objaviti – štrajk traje dok mi ne razmotrimo kako ćemo se dalje nositi s idiotlukom kog smo prisiljeni trpjeti! Dotad – mi razmatramo!
    Solucija broj dva – svim učenicima iz svih predmeta dati petice! Pritužbi roditelja i učenika bilo ne bi, Pravilnik ne bi bio povrijeđen ( jer zaključna ocjena ne mora biti aritmetička sredina ), a efekta bi bilo!

  2. Evo samo da pitam jedno pitanjce, možda pitam na krivom mjestu. Sa stranica MZOS: Savjetovanje o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.
    Možda da sam pitao u prevoditeljskoj tvrtki ili gdje? Bože dragi šta mi svašta imamo. I pazi, to je sad savjetovanje o tome.

    1. “Savjetovanje o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju”

      Jest zanimljivo je to.
      Čisti naš jezik, pa zato imamo i Pravopis.

  3. Evo samo da pitam jedno pitanjce, možda pitam na krivom mjestu. Sa stranica MZOS: Savjetovanje o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju.
    Možda da sam pitao u prevoditeljskoj tvrtki ili gdje? Bože dragi šta mi svašta imamo. I pazi, to je sad savjetovanje o tome.

      1. Tolika pompa oko e-građanina, predstavljanje, može se ovo, može se ono…. možete si isprintati rodni list ili vjenčani, za sada.
        I nije se trebalo iz Zagreba u Dubrovnik po rodni list, jer već se godinama može podići rodni list u Zagrebu ako si rođen u Dubrovniku. Godinama možete putovnicu raditi u Dubrovniku ako vam je mjesto prebivališta u Rijeci.

        Mnoge zemlje već godinama imaju e-servis za građane.

        Koliko škola ima e-imenike? Koliko škola ima osnovne potrebite stvari? Problema brdo, a netko radi, netko partija…

        I ništa nije napravljeno, svake godine isto, na kraju godine… roditelji dolaze u školu, pa čak ne znaju tko je razrednik njihovoj djeci jer do tada nisu ni bili…

  4. Već desetak godina postoje, a boja im je bijelo-plava.

    Dakle, nije ništa novoga.

Comments are closed.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!