Jačaju politički pritisci u lokalnim sredinama

Do nas stalno dolaze informacije da se u nekim općinama na učitelje vrši pritisak da od ponedjeljka prekinu štrajk. Ovo je samo jedna od objava na Facebooku:

Postoje pritisci, mnogo mojih kolegica s fakulteta u razlicitim zupanijama naislo je na pritisak ravnatelja. Receno im je da mogu strajkati, ali nista od produzenja ugovora. Ljudi placu i rade. Mozemo mi govoriti samo hrabro, ali dokle god si na odredenom, kratkoj i duljoj zamjeni, mogu s tobom sto zele. I to je zalosno. Jedna kolegica podrzava strajk, a od pocetka morala raditi, druga pocinje danas iako je strajkala svo vrijeme jer su ravnatelji ocito dobili naredbe.

Razumijemo one koji su na zamjenama. Ali svi ostali, ako ste u dilemi što učiniti, pogledajte još jednom snimke s prosvjeda, slike transparenata i koliko dugo smo već izdržali. AKO SADA ODUSTANEMO, SVE JE TO SAMO PUCANJ U PRAZNO! NEMA PREDAJE! NEMA PRODAJE!

Iako je Black Friday, mi nismo na sniženju! I želimo stati na kraj poniženju. 

Trebate moći u oči pogledati sebe u zrcalu, svoje učenike, roditelje i javnost koji su nas podržali. Mi ćemo se u učionice vratiti, nemamo mandat od 4 godine. Mi NJIH biramo. Samo hrabro i ustrajno!

A da pobjeda možda više i nije tako daleko, govori i ovaj tekst: U Banskim dvorima vlada strah: Plenković izgleda kao gubitnik, umjesto političara koji suvereno vlada zemljom, postao je alkemičar

Uostalom, nitko nije nesmjenjiv. Ako Plenković ne želi prihvatiti RACIONALNU ponudu učitelja i time izvući zemlju od jednih od žešćih kriza u zadnje vrijeme, nije nemoguće da će se pojaviti netko drugi tko hoće, samo što neki moraju odlučiti hoće li to biti prije ili poslije izbora.

Sudbina je balvana da ih se miče s ceste. Za drugo nisu. Sada svatko za sebe mora donijeti odluku: hoće li biti balvan ili neće.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!