Sindikat Preporod službeno pozvao na potpisivanje peticije protiv anonimnih prijava

Sindikat Preporod svojim je podružnicama poslao službeni dopis u kojemu poziva članove, ali i sve ostale, da potpišu peticiju protiv anonimnih prijava koju je pokrenula Mreža Nastavnici organizirano. Dopis namijenjen oglsnim pločama nalazi se ovdje, a tekst prenosimo u cijelosti.

Kolegice i kolege!
Unatoč tomu što smo već podržali inicijativu pokrenutu od naše povjerenice Tamare Šoić i facebook-skupine Nastavnici organizirano o neprihvatljivosti provjere rada učitelja i nastavnika nakon anonimnih dojava, a napose nakon što vidimo da još uvijek nije dostignut broj od 10 tisuća koji su si kao cilj postavili pokretači, pozivamo Vas i ovim putem da svojim potpisom podržite ovu hvalevrijednu inicijativu.

Unatrag dvadesetak godina u više smo navrata kao sindikat upozoravali na neprihvatljivost postojećeg rješenja i napose na štetne posljedice koje na rad učitelja i nastavnika ostavljaju inspekcijski i savjetnički nadzori izazvani anonimnim dojavama. Ako se ne stane na kraj ovoj pojavi, a već sada se trećina svih provjera rada u školi događa bez utvrđenog identiteta prijavitelja, naskoro bi moglo doći do porasta ove, ionako isuviše raširene, neprihvatljive pojave.

Pokrenuta inicijativa, dakako, uz uvjet da bude prikupljen značajan broj potpisa, može pokrenuti rješavanje ovog problema u pravom smjeru. Zato, bez ikakvih dvojbi, svi koji prepoznajemo važnost problema i vrijednost iznesenih prijedloga, poduprimo svojim potpisom ovo važno nastojanje kolegice Šoić i Nastavnika organizirano.

Željko Stipić, predsjednik Sindikata Preporod.

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!