Još 24 sata da svojim komentiranjem pokušate spriječiti donošenje jednog od najgorih pravilnika u povijesti hrvatskog obrazovanja

Znamo kakvi su pravni dokumenti: šturi, suhoparni i pisani vrlo mrtvim jezikom i upravo se zbog toga mnogi normalni ljudi klone ikakvog kontakta s njima. Međutim, nije potrebno previše obrazlagati da pravilnici određuju naše ponašanje i objašnjavati zašto treba sudjelovati u njihovoj izradi. Na žalost, mnogi nemaju vremena, volje, koncentracije, da to i naprave.

Zato smo tu mi.

Raprava o zloglasnom Pravilniku 26 traje do sutra u ponoć. Dosad je na pravilnik pristiglo 700 komentara, što očito znači da je 50.000 prosvjetara zadovoljno predloženom verzijom. Ako niste, a niste još ništa poslali, tu smo da pomognemo. Pripremili smo dva predloška: prvi je dulji, konkretniji i sadrži razradu po člancima. Drugi je općenit, ali potpuno jasan i jezgrovit. Poklanjamo vam tekst. Kopirajte ga, upotrijebite ga kao svoj, ako želite nešto dodati, dodajte, ako želite nešto izmijeniti, izmijenite. Ako ste zadovoljni ovime što piše, vaš je. Pošaljite ga kao komentar na raspravu.

Imate još 24 sata.

Ako to ne učinite, više nemate pravo kukati kako vam je loše.

A u međuvremenu, pozivamo ministricu da najprije provjeri diplome onima koji su pisali ovaj pravilnik.

Dulja verzija
Kraća verzija

Napomena: Izvor kraće verzije je zapravo komentar jednog kolege koji je ostavljen negdje, ispod nekog teksta, i više ne možemo pronaći original. Kolegi zahvaljujemo i pozivamo da se javi kako bismo mu javno zahvalili. Ako želi, može dobiti spomenicu (možda je jednog dana može prodati na Hreliću za 15 kuna).

Podijelite ovo

Podijelite ovaj članak sa svojim prijateljima!